Balıkların B grubu vitamin ihtiyacı ve eksiklik belirtileri
The Requirement of fishes for B group vitamins and deficiency symptoms
- Tez No: 77478
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BELGİN HOŞSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: B grubu vitaminleri, balık yemleri, eksiklik belirtileri, B group vitamins, fish feeds, deficiency symptoms
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
IV ÖZET BALIKLARIN B GRUBU VİTAMİN İHTİYACI VE EKSİKLİK BELİRTİLERİ ERGEN, Deniz Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Bölümü - Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Belgin Hoşsu Eylül 1998, 103 sayfa Su ürünleri yetiştiriciliğinde hazırlanan karma yemlerin yetiştiriciliği yapılan canlıların ihtiyaç duydukları bütün besin maddelerini eksiksiz olarak karşılaması gerekir. Özellikle vitaminler hayvansal organizmaların hayatını sürdürebilmesi için mutlaka alınması gereken organik bileşiklerdir. B grubu vitaminleri (Tiamin-Bl vitamini, Riboflavin-B2 vitamini, Pridoksin-B6 vitamini, Siyanokobalamin-B12 vitamini, Nikotinik asit, Pantotenik asit, Folik asit, Biotin) balıkların normal gelişimlerini sağlaması ve vücuttaki metabolizma olaylarının normal işlemesi için gereklidir. Bu tezde, balık yemi yapımı sırasında ve yapımdan sonra B grubu vitaminlerin kayıp oranları ve süreleri ile eksiklik belirtilerinin balık türlerine göre değişimi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT THE REQUIREMENT OF FISHES FOR B GROUP VITAMINS AND DEFICIENCY SYMPTOMS ERGEN, Deniz MSc in Fisheries Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Belgin Hoşşu September 1998, 103 pages Diets have to give full nutrients that the individual needs in aquaculture. Especially vitamins are organic complexes that have got great importance for animals. B group vitamins (Thiamin- vit Bl, Riboflavin-vit B2, Pyridoxin-vit B6, Cyanokobalamin-vit B12, Nicotinic acid, Pantothenic acid, Folik acid, Biotin) provides growing offish and arranging their metabolism. In this thesis, changing of deficiency symptoms according to fish varieties with loss of propartion of B group vitamins and periods at that time of fish feed manufacture and after manufacturing has been studied.