Design, construction and implementation of an automated assembly machine to produce the furniture rails
Mobilya rayları üretmek için otomatik montaj makinası tasarımı, üretimi ve uygulaması
  1. Tez No: 774932
  2. Yazar: MUHAMMED ALİ GEDİK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CAN ÇOĞUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mekatronik Mühendisliği, Mechatronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gizli ray kafesi, montaj makinası, sonlu elemanlar analizi, tasarım, üretim, uygulama, Cage of hidden rail, assembly machine, finite element analysis, design, production, implementation
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mekatronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mekatronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu tez kapsamında Samet A.Ş. firmasının bir ürünü olan ve Slidea marka gizli rayın bir parçası olan kafes ürününün montaj makinasının tasarımı, üretimi ve denemeleri yapılmıştır. Montaj makinası ilk denemeler sonrasında üretim hattına eklenmiştir. Montaj makinasında kullanılan maça sistemleri, transfer mekanizması tablasının ve tahrik lamasının kalınlığı , piston bağlantı sistemi ve diğer malzeme özellikleri sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak analiz edilmiş ve belirlenmiştir. Makinanın Vibratör Besleme Üniteleri, tasarımı yapılan parçaların üretimi ve makinanın çalışmasında kullanılan yazılım firma bünyesinde gerçekleştirilmiştir. Üretim hattında denemeleri yapılan montaj makinası halen 80 ürün/dak hızında başarı ile üretim hattında çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
The scope of this thesis is the design, production and implementation of an Assembly Machine to assemble the cage product, which is one of the products of Samet A.Ş. The machine was integrated into the production line after its preliminary performance tests. The slider systems, unit fittings, the transfer mechanism table and drive plate thickness, and other material properties used in the assembly machine were analyzed and determined using the finite element method. The design of the Vibrator Feeding units of the machine, the production of the designed parts and the software used in the machine operation were carried out within the company. The assembly machine, where the preliminary tests were completed, works successfully in the production line with 80 products/min speed.