İbrahim Mustafa el Hamad'in eserlerinde şiirsel söylem estetiği
The aesthetics of poemical discourse in the works of İbrahim Mustafa el Hamad
- Tez No: 775848
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KHATTAB AHMAD MAHMOUD KHATTAB
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dilbilim, Linguistics
- Anahtar Kelimeler: Şiir, İmge, Şair: İbrahim Mustafa Al-Hamad, Anahtar kelimeler. 2021, 128 Sayfa, Poetry, Image, Poet: İbrahim Mustafa Al-Hamad 2021, 128 Page
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
“İbrahim Mustafa El Hamad'ın Şiirinde Şiirsel Söylemin Estetiği”konulu çalışmamı bitirdikten sonra şu sonuçlara geldim: Şair şiirlerinin çoğunda tek imge kullanmıştır ve bu benzetmeyle örneklenmiştir, Dil: Bu, şairin okuyucunun bakışını çeken ve ona hitap eden geniş bir hayali atmosfer yaratmak için kullandığı geniş kelime ve cümlelerden geçer, İmge, şairin ruhuna ve fikirlerine bağlıydı ve onun aracılığıyla düşüncelerini ve duygularını dış dünyaya aktarmaya ve okuyucuyu ikna etmeye çalıştı, İmge, okuyucuyu savaşların atmosferine ve ortamına tanıtarak, imge sembol ve öneri ile karakterize edildiğinden heyecan ve gerilime biraz gizem katarak hayal gücüyle karakterize edildi. , Şair, duyguları ve soyut fikirleri ifade etmek için belirli bir referans kullandı, Şiirsel imgenin şiirinde, şairin sıradanlığın dışına çıkmasını sağlayan bir yaratıcılık öğesi vardır, Şiirsel imge, şairin düşüncesini temsil eder, çünkü şairin kelime seçimi, ustalığını ve uygun kelimeleri seçme yeteneğini gösterir, Bir işaret ile analojiye güvenmesi ve gerçekliğin ve mirasın imajını aldı, Renk biçimi, kendi sembolik kaynaklarının önemli bir kaynağıdır, şiirsel alanına hakim olan büyük amacını somutlaştırır, bu nedenle renk, dünyasını kirleten renktir ve bu renk şairin vizyonu ve şiir felsefesi için geçerlidir, bu yüzden görüntüleri en yüksek düzeyde öneri elde ederek görüntüyü oluşturur ve anlamsal boyutunu genişletir. Şair, şiirini hem muhafazakar hem de yeni dikey biçimlerde oluşturmak için yeterli yeteneğe sahiptir; Onun önyargısı Miras kalan sütun, ayağın şiirini biriktirememe nedeniyle değildir, Şairin, ardhi yeteneğini ve becerisini teyit eden geleneksel çerçeveler içinde bile yenilik yapma konusundaki isteksizliği, bu nedenle İbrahim Mustafa Al-Hamad ritmik ayrımını yapabildi ve müziğini farklı bir şekilde kullandı. Şair, çağrışımı derinleştiren ve anlamsal enerjisini güçlendiren sanatsal amaçlar için tekrarlama yöntemini kullanır, Şiirsel ifade tarzını karakterize eden ve atmosferini seviyelere katan modernist özellikler: dil, imge, sembol ve müzik. Şiir dili, psikolojik dünyasını ifade etmek için derinden imalı ve çağrıştırıcıydı, Doğanın unsurları, şairin konusunu kavradığı ve deneyimini taşımak üzere genişlediği için şairin dili için verimli bir kaynak oluşturdu, İbrahim Mustafa El-Hamad'ın şiirsel imgesi, özellikleri olağan retorik yöntemlerin üstesinden gelmede aşikar olan büyük bir yenilikle karakterize edilir. Ve duyuların verilerini sınırsız ölçekte iletme teorisinden yararlanmak. İbrahim Mustafa Al-Hamad, önceden birbirini dışlayan şeyleri bir araya getiren yeni ilişkiler yaratarak, duyu verileriyle geniş bir yazışma alanını kullanır,Sonuç olarak, umarım şiirlerinde“reddedilme ve modernite”estetiğinin bir kısmına ulaşmışımdır ve sonuçlarımda mükemmellik iddiasında bulunmuyorum. Çok azı daha derin ve daha geniş çalışmaların habercisi olabilir.
Özet (Çeviri)
Abstract: After finishing my work on“The Aesthetics of Poetic Discourse in Ibrahim Mustafa El Hamad's Poetry,”I came to the following conclusions: The poet used one image in most of his poems and is exemplified by this analogy, Language: This is what the poet uses to create a broad imaginary atmosphere that captures and appeals to the reader. passes through extensive words and sentences, The image was attached to the spirit and ideas of the poet, and through it he tried to convey his thoughts and feelings to the outside world and to persuade the reader, By introducing the reader to the atmosphere and environment of wars, the image is characterized by symbol and suggestion, adding some mystery to the excitement and tension. Characterized by imagination. , The poet used a specific reference to express feelings and abstract ideas, In the poetry of the poetic image there is an element of creativity that makes the poet out of the ordinary, The poetic image represents the poet's thought, because the poet's word choice, mastery and appropriate shows the ability to choose words , Relying on analogy with a sign and acquired the image of reality and heritage, Color form is an important source of its own symbolic resources, embodies its great purpose that dominates the poetic field, therefore color is the color that pollutes his world, and this color applies to the poet's vision and poetic philosophy, this Therefore, the images obtain the highest level of suggestion, creating the image and expanding its semantic dimension. The poet has sufficient talent to create his poetry in both conservative and new vertical forms; His prejudice is not due to the inability to accumulate the poetry of the inherited column, the foot, the poet's unwillingness to innovate even within traditional frameworks that confirm his talent and skill, therefore Ibrahim Mustafa Al-Hamad was able to make the rhythmic distinction and use his music in a different way. The poet uses the method of repetition for artistic purposes, which deepens the connotation and strengthens its semantic energy. Modernist features that characterize the poetic style of expression and add its atmosphere to levels: language, image, symbol and music. The language of poetry was profoundly suggestive and evocative to express his psychological world, Elements of nature provided a fertile resource for the poet's language as he grasped the poet's subject and expanded to carry his experience, Ibrahim Mustafa El-Hamad's poetic image, its features are evident in overcoming ordinary rhetorical methods characterized by a great innovation. And taking advantage of the theory of transmitting the data of the senses on an infinite scale. Ibrahim Mustafa Al-Hamad uses a wide field of correspondence with sense data, creating new relationships that bring together previously mutually exclusive things. As a result, I hope I have achieved some of the“rejection and modernity”aesthetic in his poems and I do not claim excellence in my results. Few of them may herald deeper and broader studies.