Ege denizinde yaşayan Anomur (Crustacea-decopada) türlerinin taksonomisi üzerine bir araştırma
A investigation on taxonomy of the anomura (Crustacea-decopata) in the Aegean Sea
- Tez No: 77590
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNCER KATAĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Arthropoda, Anomura, Crustacea, Decapoda, Arthropoda, Anomura, Crustacea, Decapoda
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET EGE DENİZİ'NDE YAŞAYAN ANÖMUR (CRUSTACEA- DECAPODA) TÜRLERİNİN TAKSONOMİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA KOÇAK, Cengiz Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tuncer KAT AĞ AN Ağustos 1998, 84 sayfa Bu çalışma Ege Denizi'nde yaşayan Anomura (Crustacea- Decapoda) türlerinin taksonomik ve ekolojik özelliklerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla kuzeyde Saros Körfezi'nden, güneyde Turunç (Marmaris)' a kadar uzanan sahada 76 'sı alt istasyon olmak üzere 18 ana istasyonda örneklemeler yapılmıştır Çalışma sonunda bölgeden 29 tür anomur örneği tespit edilmiştir. Türlerin ekolojik özelliklerini saptamak amacıyla subsratum faktörü ile olan üişkilcrielc alınmış olup, subsratum özelliğine dayalı 7 tip biotopa rastlanılmış ve her biotopun karakteristik türleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A INVESTIGATION ON TAXONOMY OF THE ANOMURA (CRUSTACEA-DECAPODA) IN THE AEGEAN SEA KOÇAK, Cengiz Msc. in Fishery Faculty Supervisor: Prof. Dr. Tuncer KAT A?AN August 1998, 84 pages This study was carried out for the purpose of defining the tacsonomic and ecologic properties of the species of the infra - ordo Anomura (Crustacea-Decapoda) which are living in the sea of Aegean. For this purpose, samplings were made in 18 primary stations and 76 sub-stations in the region laying between Gulf of Saros, up in north and Turunç (Marmaris), down in the south. At the end of the study, 29 species of Anomura were established from the region. By dealing with the relations of the species with subsratum factor which is of their ecolojic properties the investigation area has been examined by dividing it into 7 biotopes and the characteristic species of each biotope were defined.