أحكام القرض وآثار التضخم فيه
Kredinin hükümleri ve içindeki enflasyonun etkileri
- Tez No: 777144
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HANAN AKKO
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Borç, Kredi, Tefecilik, Para, Enflasyon, Debt, Loan, Usury, Money, Inflation
- Yıl: 2022
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu tez sayesinde, parasal değişimler ışığında borca ve borçla tefecilik enflasyonu arasındaki ilişkiye ışık tutulmuştur. Din ve dilde ve deyimsel olarak dinin ne olduğu konusuyla başladığımız yerde, İslam'ın dine bakış açısını ve tefsirini Kuran-ı Kerim ayetlerine ve hadislere göre ele aldığımızda; Dini meşrulaştırır ve tefeciliği yasaklar. Daha sonra sahabe ve müritlerin görüşlerini aldık. Araştırmamızın birinci bölümünde de görüldüğü gibi, faizi, faizin tanımı, batıllığı ve İslam'da yasaklanması konuları da Kur'an-ı Kerim ayetleriyle desteklenerek faizin yasaklandığını belirtmek için ele alınmıştır. İslam fıkıh âlimlerinin görüşlerine göre tefecilik ve bunun toplum ve Müslümanlar üzerindeki etkileri ile ilgili konuları fıkıh alimlerinin görüşlerine göre kredi ile kredi çekerken ele aldık. Daha sonra ikinci bölümde para ve bankalar konusunu ve banka kredisi verirken bankalarda tefecilikten paranın nasıl etkilendiğini ve toplumun ilgilendiği para türlerini, İslami banka ve bankaları ve diğerlerini ekonomik açıdan ele aldık. krediler ve kredilerdeki paraya yüklenen kâr yüzdesi. Üçüncü bölüm, İslami olmayan bankaların yanlış finansal işlemlerle zengin olmaya çalıştıklarında, kredinin geri ödenmesi durumunda piyasada ve toplumda enflasyona veya durgunluğa neden olan bankalarda tefeciliğin geliştiği finansal enflasyonun gerçek önemini açıklamaktadır. Tevbe Suresi, 00. ayet ve zekat ihtiyacı olanlara göre sekiz tip insandan , yani bankalardan alınan borç zekat parası o zaman araştırma sonunda ve özette bahsettiğim şeye göre banka faiz oranı ona uygulanır.Aksine bankanın şirkete kredi veren grafiği yükseliyor, çünkü banka Sermaye şirketleri ile arasındaki ortaklığa göre giriyor ve burada bankanın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için şirketlere ve fon sahiplerine koyduğu bankacılık faizinde yükselen bir grafiğe göre değişen kârlar var. bankaların ana ortağıdır. İslami bankalara yatırılan zekat parasıdır ve konu İslami bankaların bu para üzerinde çalışanlar arasında hak sahibi olmalarıdır Tevbe Suresi 00. ayet.
Özet (Çeviri)
Through this thesis, light was shed on the debt in light of monetary changes and between it and the inflation of usury. Where we started with the subject of religion and what is religion in language and idiomatically, as we dealt with the view of Islam on religion and its analysis according to the noble Qur'anic verses and prophetic hadiths; It legalizes religion and forbids usury. Then we took the opinions of the companions and followers. As shown in the first chapter of the research, we also dealt with usury, the definition of usury, its nullity and its prohibition in Islam, all of this supported by the verses of the wise Qur'an to indicate the prohibition of usury. We dealt with topics related to usury and its effects on society and Muslims when taking any extra money on a loan, according to the opinions of scholars in Islamic jurisprudence. Then we dealt with money and banks in the second chapter and how money is affected by usury in banks when bank loans, and we dealt with the types of money that society deals with, as well as Islamic banks and banks and others, in terms of loans and the percentage of profits charged to money in loans. The third chapter explains the actual significance of financial inflation through which usury flourishes in banks, when non-Islamic banks try to get rich with incorrect financial transactions, which causes inflation or stagnation in the market and society in the case of repayment of the loan when changes occur on the paper currency, and then The great deficit that occurs as a result of this; We have discussed the causes and problems of inflation, and suggested effective solutions to reduce inflation and usury in the Islamic society. Because it contradicts the ethics and principles of the Islamic religion. The research dealt with all the sections of financial transactions according to the jurisprudence of transactions, and the research was illuminated by the Holy Qur'an, and all methods of inference in the section of jurisprudence of transactions, some of which give more accuracy to the researcher during his research, where the meaning, evidence, and proof of judgments that are affected by each of the Loan and usury, with presenting real and realistic examples of them, leading to some conclusions and recommendations. Capital companies and here there are varying profits according to a rising graph within the banking interest, which the bank places on companies and owners of funds to achieve the objectives of the sustainability of banks as their main partner. Deposited in Islamic banks is zakat money, and the subject matter is the entitlement of Islamic banks among the workers on it. Surat Al-Tawbah, verse 60.