Hybrid storage system to cope with fluctuating power of hybrid renewable energy-based systems
Hibrit yenilenebilir enerji tabanlı sistemlerin dalgalanan gücüyle başa çıkmak için hibrit depolama çerçevesi
- Tez No: 777644
- Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: ESS) süper kapasitörlerle hibritleştirmek, HBSS hybrid battery super capacitor storage system, non-dispatchability
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
Yenilenebilir enerji sıklıkla şebeke için elektrik üretmek ve bağımsız ekipmana güç sağlamak için kullanılır. Enerji, iş yapabilme kapasitesi olarak tanımlanır ve yaşayan her süreç için önemlidir. Enerji asla kaybolmaz ama birçok forma dönüşebilir. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın olumlu yanı, füzel yakıtı kullanımını azaltmak; Bu tezde, sistemimizi yükledikten sonra güç oranının verimliliğini tespit etmemize rağmen, bir süper kapasitör kullanarak gücün kapasitesini artırmayı amaçlıyoruz. Düzensiz elektrik profillerine sahip bağımsız mikro şebekelerde, bir kurşun-asit batarya enerji depolama sistemini (ESS) süper kapasitörlerle hibritleştirmek, artan batarya bozulmasıyla başa çıkmak için uygun bir seçenektir. Sağlanan gücün güvenilirliğini artırmak için, bir güneş enerjisi sisteminde bir süper kapasitör-batarya hibrit enerji depolama sistemi kullanılır.
Özet (Çeviri)
In order to deal with the reduced power density of the battery, researchers extensively explore supercapacitor technology. A hybrid battery-supercapacitor storage (HBSS) design may boost overall efficiency by combining the higher energy density of the battery with the higher power density of the supercapacitor. This hybrid storage approach has been the subject of ongoing research in the electric vehicle (EV) sector; In order to solve the non-dispatchability of wind and solar energy, it is now undergoing trial installation in the power system. Three high power loads were used to model the system in this paper's supercapacitor to examine how it would effect the whole setup and how the supercapacitor would handle the fluctuating voltage.