Belediye bilgi sistemine geçişte mülkiyet bilgilerinin irdelenmesi: Çorum Belediyesi örneği
Analaysşng property information for municipal information system: The city of Çorum Municipality case
  1. Tez No: 78113
  2. Yazar: RECEP NİŞANCI
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TAHSİN YOMRALIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Belediye Bilgi Sistemi, Parsel Tabanlı Bilgi Sistemi, Arsa ve Arazi Düzenlemesi, Sayısal Altlıklar, NetCAD, Municipality Information Systems, Parcel Based Information Systems, Land Readjustment, Digital Sheets VI
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET Yerel Yönetimlerdeki konumsal bilgiye hızlı erişme talebi bir ihtiyaç olarak Belediye Bilgi Sistemini (BBS) ortaya çıkarmıştır. Bugün, gelişmiş ülkelerde BBS oluşturulmasına rağmen ülkemizde henüz istenilen noktaya gelinmemiştir. Plana dayalı bilgiler güncelliğini kaybetmekte ve buna bağlı olarak da en uygun kararların seçimi bir hayli kısıtlanmaktadır. Bu nedenle klasik kent veri sistemlerini terk edip, artık otomasyona geçilmesi gerekmektedir. Topluma daha iyi hizmet sunabilmek ve en doğru kararlan verebilmek için böyle bir bilgi sistemine ihtiyaç vardır. Kentsel planların oluşturulması, ekonomik analizlerin yapılabilmesi ve planların güncelleştirilmesi kurulacak bir BBS ile daha verimli hale gelecektir. Bu çalışma da, bir BBS için temel olan mülkiyet verileri analiz edilerek, somut bir örnek olarak Çorum ili için bir pilot bölge uygulaması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Analysing Property Information For Municipal Information Systems: The City of Çorum Municipality Case A need for quick access to spatial information in local administration aries municipality information systems (MIS). Today, even MIS has been adopted in developed countries but in Turkey MIS still under development stage. Because of last spatial information bases on planning, make a decision on strategic planning is a difficult task. As a reason rather than manuel methods, an automated based systems should be used. This system will help to improve urban planning, economical analyses, and spatial data updating. In this study, property data which are the base of MIS have been analysed and a pilot project has been implamented for city of Çorum.