Düşey ve eğik yüklenmiş kazık gruplarının hesabı
The calculation of the vertically or inclined loaded pile groups
  1. Tez No: 78181
  2. Yazar: EMİNE PEKER TONYALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAYRAM ALİ UZUNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Deep foundations, piled foundations, pile groups, bearing capacity of piles, centrally loaded pile groups, eccentrally loaded pile groups. VI
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZET Bir yapı, sığ temellerle (özellikle radyeler ile) zemine; taşıma gücü ve oturma koşullan açılarından taşıttırılamazsa, çeşitli seçeneklere başvurulur. Bu seçeneklerden biri de derin temel yapımıdır. Derin temellerin başlıca türü, kazıklı temellerdir. Bu çalışmada; düşey ve eğik yüklenmiş kazık grupları incelenmiştir. Kaynaklarda çok dağınık ve yetersiz olarak yer alan bu konu, bir bütünlük içinde derlenerek, açıklanmıştır. Elle yapılan hesaplar zaman alıcı olup, hacimli işlemleri gerektirmektedir. Bu amaçla, merkezi ve eksantrik yüklenmiş kazık gruplarının hesabı için bilgisayar programı geliştirilmiş olup, açıklanmaktadır. Çalışmanın 1. Kısmında, konu ile ilgili genel bilgiler verilmekte; 2. Kısımda, kazık gruplarının yüklenmesi ve taşıma gücünün hesaplanması açıklanmakta; 3. Kısımda, bazı tipik örnekler çözülmekte; 4. Kısımda, irdeleme yer almakta, 5. kısımda, bazı sonuçlar belirtilmektedir. Anahtar kelimeler : Derin temeller, kazıklı temeller, kazık grupları, kazıkların taşıma gücü, kazık gruplarının taşıma gücü, merkezi yüklenmiş kazık grupları, eksantrik yüklenmiş kazık grupları V
Özet (Çeviri)
SUMMARY If a structure can not be placed on soil with shallow foundations safely from the bearing capacity and settlement conditions points of view, there are different alternatives. One of these alternatives is the selection of deep foundations. The main kind of deep foundations is the piled foundations. In this study, vertically or inclined loaded pile groups were investigated. This subject take place in references as insufficient and scattered so the subject is explained by combing and summarizing as a whole. Manually done computations are time taking and laborious. For this reason, the computer programs were developed for the calculation of the centrally and eccentrically loaded pile groups. The program was explained. İn the first part of the study, some relevant general knowledge is given; in the second part, vertically or inclined loaded piled groups are explained; in the third part, some typical examples are solved in the fourth part, some discussion is taken place and in the fifth part, some conclusions are drawn.