The moderator role of psychological safety in the relationship between organizational silence and employee productivity: A research on finance sector employees
Örgütsel sessizlik ve çalışan verimliliği ilişkisinde psikolojik güvenliğin düzenleyici rolü: Finans sektörü çalışanları üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 782592
  2. Yazar: HADJER MELIANI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE KAMBUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel Stres, Örgütsel Sessizlik, Çalışan Verimliliği, Psikolojik Güvenlik, Organizational Stress, Organizational Silence, Employees Efficiency, Psychological Safety
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yöneticiler İçin İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Bu araştırmanın amacı, Örgütsel Stres ve Örgütsel Sessizliğin, Psikolojik Güvenliğin düzenleyici etkisi ile Çalışan Verimliliği üzerindeki etkisini incelemektir. Bu araştırma, finansal ve finansal olmayan sektörlerde çalışanların yaşadıkları Örgütsel Stres ile Örgütsel Sessizlik arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Örgütsel sessizlik, örgütsel sessizlik ve bunun çalışanlar üzerindeki etkileri hakkında veri toplamak için niteliksel bir yaklaşım kullanıldı ve işlerinin doğası gereği her zaman zorluklarla başa çıkma baskısı altında olan şirket (finansal veya finansal olmayan sektör) personeline odaklanıldı. stres. Birincil veriler, çoğunlukla yanıtlayanların boş zamanlarında yaptıkları çevrimiçi bir anket yoluyla toplanmıştır. Anketi halka dağıtmak için e-posta ve Whatsapp kullanıldı. Bulgulara göre, örgütsel sessizliğin çalışan verimliliği ile pozitif bir ilişkisi olduğu, yani sessizlik oluştuğunda çalışanların performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu, örgütsel stresin ise çalışan verimliliği üzerinde negatif bir etkiye sahip olduğu, yani stresin azaltılmasının performans artışı; bu nedenle örgütsel sessizlik ve çalışan verimliliği birbiriyle ters orantılıdır. Son olarak, işletmeler, takdir edilmemeyi, işyeri mağduriyetini/zorbalığı, belirsiz rolü/işleri, iş-ev arayüzünü, işsizlik korkusunu, işyerinde travmatik durumlara maruz kalmayı ve ekonomik istikrarsızlığı azaltmak için meslekleri yeniden yapılandırarak stresi değiştirebilir veya ortadan kaldırabilir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to examine the effect of Organizational Stress and Organizational Silence on Employees Efficiency with moderating effect of Psychological Safety. This research was conducted with the intention of determining whether or not there is a link between Organizational Stress and Organizational Silence experienced by workers in the financial and non-financial sectors. Qualitative approach was used to collect data on organizational silence, organizational silence and its effects on employees, with a focus on companies (financial or non-financial sector) personnel who, due to the nature of their jobs, are always under pressure to cope with stress. Primary data was collected mostly via an online survey that respondents took at their own leisure. Email and Whatsapp were used to distribute the survey to the general public. According to the findings, organizational silence had a positive relation with employee efficiency, meaning that when silence occurred, it had a positive effect on the performance of employees, whereas organizational stress had a negative effect on employee efficiency, meaning that reducing stress led to an increase in performance; therefore, organizational silence and employee efficiency are inversely proportional to one another. Finally, businesses may alter or eliminate stress by restructuring occupations to lessen under appreciation, workplace victimization/bullying, unclear role/errands, work-home interface, fear of joblessness, exposure to traumatic situations at work, and economic instability.