Design a smart home automation system using the IoT device cloud
IoT kullanarak akıllı ev otomasyon sistemi tasarlayıncihaz bulutu
  1. Tez No: 782740
  2. Yazar: YEHYA EL MOHAMAD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN NURİ UÇAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Ev Otomasyon Sistemi, IOT Cihaz Bulutu, NodeMCU (ESP8266), Web Sayfası, Ses Kontrolü, Akıllı Telefon, Home Automation System, IOT Device Cloud, NodeMCU (ESP8266), Web Page, Voice Control, Smart Phone
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
İletişim teknolojisinin gelişmesi ve gelişmesiyle birlikte internet of Things (IoT), ev açısından birçok kişi için ilgi ve cazibe odağı haline geldi. otomasyon.Nesnelerin İnterneti, cihazları kontrol etmek ve izlemek ve göz kulak olmak için kullanılır. ev otomasyon sistemi aracılığıyla ev ortamı.Bu nedenle, bu makale bir sezgisel, esnek, düşük değerli ve enerji açısından verimli çevre izleme aracı Nesnelerin İnterneti'ne (IoT) dayalı arayüz. NodeMCU'da yerleşik ağ sunucusu, araçlara yerel veya küresel olarak uzaktan erişmek ve kontrol etmek için kullanılır.Araçlar yönetilir çevrimiçi veya WIFI ve mobil ağı (LTE / 4G) destekleyen bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla bir bulut barındırma sunucusuna erişim. Görüntülemek ve kontrol etmek için benzersiz bir protokol sağlar. birden fazla anahtar üzerinden ev ortamı.güvenliğini ve etkinliğini göstermek için Bu cihaz, enstrümanlar orta anahtarlar, güç bileşenleri, önerilen sistem ile sıcaklık ve nem sensörü, gaz sensörü ve bildirim sistemi işleme cihazı. Önerilen sistem, IoT tabanlı cihazları kolay ve verimli bir şekilde kontrol edebilir ev otomasyonu için ve otonom çalışma,enerji tasarrufu yoluyla ev güvenliğini desteklemek için ve konut sakinleri için gerekli konfor ve güvenliğin sağlanması.
Özet (Çeviri)
With the advancement and development of communication technology, the Internet of Things (IoT) has become the focus of attention and attraction for many in terms of home automation. The Internet of Things is used to control and monitor devices and keep an eye on the home environment through the home automation system. Therefore, this paper provides a flexible, low-value and energy-efficient environmental monitoring tool with an intuitive interface based on the Internet of Things (IoT). The network server built into NodeMCU is used to access and control tools remotely either locally or globally.The tools are managed online or through a smartphone app that supports WIFI and mobile network (LTE / 4G) through access to a cloud hosting server. Provides a unique protocol for viewing and controlling the home environment over more than one switch. To demonstrate the safety and effectiveness of this device, the instruments are combined with medium switches, power components, temperature and humidity sensor, gas sensor and notification system with the proposed processing device. The proposed system can easily and efficiently control IoT based devices for home automation and support home safety through autonomous operation, energy saving and ensuring the required comfort and safety for residents.