Sağlık turizminin gelişimi: Sivas ili örneği
Development of health tourism: The case of Sivas
  1. Tez No: 782900
  2. Yazar: BİLAL GÖLBAŞI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEZGİN ZABUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Medikal Turizm, Türkiye‟de Medikal Turizm, Medical Tourism, Medical Tourism in Turkey
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Kurumları Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Geçmişte tatil amaçlı olarak bilinen turizm kavramı günümüzde çeşitlenerek gelişim göstermiştir. Turizmin faaliyet alanlarından biri olan Sağlık Turizmi atan talepler doğrultusunda gelişen bir sektördür. Sağlık turizminin çeşitlerinden olan medikal turizm kavramı, dünya literatüründe yeni bir kavram değildir. Çünkü uzun yıllar boyunca batılı turistler, kendi ülkelerinde tedavi için uzun bekleyişler nedeniyle yurt dışına seyahat etmiş ve halen günümüzde de başta medikal tedavi olmak üzere maliyeti uygun ülkelere seyahat etmeye ve sağlık hizmeti almaya devam etmektedirler. Günümüzde turizm sektörünün ülkemiz için en önemli kollarından biri olan sağlık turizmi gelişim süreci içerisinde spa, medikal, gibi alt kollara ayrılmıştır. Dünyada birçok ülkede sağlık turizmi ile ilgili gelişmeler yaşanırken ülkemizde bu konuda geride kalmamıştır. Sağlık turizminde Türkiye yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmuş, Bu çalışmanın amacı turizmin içerisinde yer alan sağlık turizminin yeri ve önemini ortaya çıkarıp, Sivas ilinde yer alan sağlık turizmi bölgelerinin özellikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The concept of tourism for holiday purposes in the past has diversified and its journey has continued. Health Tourism, one of the operating systems of tourism, is a sector to provide assigned demands. The concept of medical tourism, which is one of the types of health tourism, is not a new concept in the world literature. Because for many years, western dormitories have traveled abroad due to long waits for treatment in their own countries, and today they continue to travel and receive health services, especially medical treatment, at an affordable cost. Health tourism, which is one of the most important branches for the last tourism landscaping, was divided into sub-branches such as spa, medical, in the development process. While there have been developments in health tourism in many countries in the world, it has not lagged behind in this regard. Turkey has become a frequent destination for domestic and foreign enemies in health tourism, For this purpose, the place and emergence of health tourism in tourism includes the characteristics of health tourism regions in Sivas.