Tesis edilmiş yeşil alanların farklı yöntemlerle iyileştirilmesi
The Effect of different improvement methods on arrangement lawn
  1. Tez No: 78706
  2. Yazar: ZEYNEP YALÇIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET TAMKOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Çim, havalandırma, organik gübre, kumlama, yeşil ot, kuru madde, kimyasal gübre, Lawn, aeration, organic fertilizer, granulating, green mass, dry matter, chemical fertilizer
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
Yüksek Lisans Tezi TESİS EDİLMİŞ YEŞİL ALANLARIN FARKLI YÖNTEMLERLE İYİLEŞTİRİLMESİ Zeynep YALÇIN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Ahmet TAMKOÇ 1998, sayfa: 36 Jüri: Yrd. Doç. Dr. Ahmet TAMKOÇ Doç. Dr. Cafer Sırrı SEVİMAY Yrd. Doç.Dr. İsmail Hakkı KALYONCU Bu araştırma, daha önce tesis edilmiş olan çim alanların iyileştirilmesi için uygun olan metodları tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Deneme alanında her tekerrür ikiye bölünerek yarısı havalandırılmış ve yarısı havalandırılmamıştır. Sonra kum, organik gübre, organik gübre + kum, kimyasal gübre şeklinde muameleler uygulanmıştır. Deneme sonuçlarının istatistiki analizine göre, havalandırma yapıp yapmama arasındaki fark (P < 0.01) önemsiz bulunmuştur. Buna karşılık organik gübre, kimyasal gübre veya organik gübre + kumlama uygulamasının önemli (P < 0.01) ölçüde faydalı olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE EFFECT OF DIFFERENT IMPROVEMENT METHODS ON ARRANGEMENT LAWN Zeynep YALÇIN Selçuk Universty Graduate School of Natural and Applied Science Department of Agronomy Supervisor : Asst. Prof. Dr. Ahmet TAMKOÇ 1998, Page: 36 Jury: Asst Prof. Dr. Ahmet TAMKOÇ Assoc. Prof. Dr. Cafer Sırrı SEVİMAY Asst. Prof. Dr. Ismail Hakkı KALYONCU This study had been conducted to determine the appropriate methods for improvement of previously established pastures. The trial was established according to randomised complete blocks design with three replications. Each replication was divided into two, withome was aerated while the other was replication. Later, all plots were treated with sand, organic fertilizer, organic fertilizer plus sand and chemical fertilizer. According to the statistical analysis of the results; the difference between aeration and unaeration was found to be insignificant (p < 0.01) whereas, treatment with organic fertilizer, chemical fertilizer or organic fertilizer plus sand was found to be significantly useful (p < 0.01), over the control