الوطن في شعر عبدالرزاق عبدالواحد
Abdul Razzaq Abdul Wahid'in şiirinde vatanın varlığı / Homeland in Abdul Razzaq Abdul Wahid's poetry
- Tez No: 788662
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HANAN AKKO
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Abdürrezzak abdulvahit, millî şiir, Irak şiiri, Abdulrazaq Abdulwahid, national poetry, Iraqi poetry
- Yıl: 2022
- Dil: Arapça
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Abdürrezzak Abdulvahit, Irak'ın en önde gelen çağdaş şairlerinden biri olarak kabul edilir. Şiirlerinde duygularının samimiyeti kelimelerin berraklığı, duygu yumuşaklığı ve düşünce derinliğiyle kendisini gösteren ve Irak'tan çıkan önemli Arap şairlerinden biridir. Şiirlerinde milli kimlik ve vatan hasreti açıkça ön plandadır. Bu nedenle, bu tez şair Abdürrezzak Abdulvahit'in vatansever tarafını ele almıştır ve tezin başlığı şudur: Abdürrezzak Abdulvahit'in Şiirinde Vatan. Araştırmacı, şair Abdürrezzak'ın hayatını ve öne çıkan kesitlerini inceledi. Bununla birlikte şairin hayatı boyunca kaleme aldığı eserlerini, ilmî tesirini, ardından şiirlerinde vatan tesirini ve nihayetinde ölümünü ele almıştır. Ve bunların hepsi bilimsel merciler, üniversite tezleri, biyografi ve gittiği yerlerin üzerine yapılan takipler aracılığıyla yazıldı. Bu çalışmada ayrıca, Abdürrezzak Abdulvahit''in şiirlerinde vatan hakkındaki söylemlerine değinilmiştir. Şair vatan ve kavramını tanımlamanım yanı sıra gurbette ve göçebe olarak yerinden uzakta vatanına ve yurduna bağlı olması ele alınmıştır. Tüm bunlar yazılı ve sesli şiirleri takip edilerek, şiirleri ve araştırmacının takip ettiği medya röportajları izlenerek bu tez yazılmıştır. vatan sevdası üzerinden yazılan bazı şiir parçaları ve edebî sözleri eklenmiştir. Tüm bunlar yazılı ve sesli şiirleri takip edilerek, şiirleri ve araştırmacının takip ettiği medya röportajları izlenerek bu tez yazılmıştır. vatan sevdası üzerinden yazılan bazı şiir parçaları ve edebî sözleri eklenmiştir .
Özet (Çeviri)
In his native Iraq, the poet Abd al-Razzaq Abd al-Wahed is regarded as one of the most well-known modern poets. He is actually one of the most well-known Arab poets to have fled Iraq, and his work is characterized by heart, feeling, and serious thought. His poetry emphasized the national element and longing for the motherland, and this message discussed the patriotic element in his poetry, which is titled: The presence of the homeland in the poetry of Abdul Razzaq Abdul Wahed. The poet Abdul Razzaq's life and its key moments were the subject of the study. The poet Abdul Razzaq's life and its key moments were the subject of the study. In addition to researching the homeland and its concept, looking at the homeland's content in Abdul Razzaq's poetry, and then looking at the homeland in his poetry throughout all of his written and audio poetry, the study also addressed talking about the homeland in Abdul Razzaq's poetry, as well as its attachment to his land and his homeland while he is far from them living in his exile and his exile. His media interview in which he discussed his poetry included my addition of some poetic justification and some literary quotations.Iraqi poetry, Abdul Razzaq Abdul Wahed, and the nation.