Bazı dizi uzaylarının sürekli ve köthe-teoplitz yada genelleştirilmiş köthe-teoplitz dualleri
- Tez No: 78933
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TUNAY BİLGİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Dizi uzayı, sınırlı lineer fonksiyonel, sürekli dual, a -dual, 0-dual, Sequence spaces, bounded linear functional, continuous dual, a -dual, B-dual
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
öz Dört bölümden oluşan bu çalışmanın amacı, tanımlanmış olan bazı dizi uzaylarının sürekli ve Köthe-Toeplitz ya da genelleştirilmiş Köthe-Toeplitz duallerini ortaya koymaktır. Birinci bölümde çalışmaya kaynaklık eden bazı tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde sürekli dual tanımı ve bunun bazı özellikleri verilerek bilinen bazı dizi uzaylarının sürekli dualleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde Köthe-Toeplitz dual ve genelleştirilmiş Köthe-Toeplitz dual tanımlan ve bunların bazı özellikleri verilerek bilinen bazı dizi uzaylarının Köthe- Toeplitz ya da genelleştirilmiş Köthe-Toeplitz dualleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise ikinci ve üçüncü bölümde incelenen bilinen bazı dizi uzaylarının sürekli ve Köthe-Toeplitz ya da genelleştirilmiş Köthe-Toeplitz dualleri referanslarıyla birlikte tablo halinde sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The purpose of this study which consists of four chapters is that some definited sequence spaces which continuous and Köthe-Toeplitz or generalized Köthe-Toeplitz duals are obtained. In the first chapter, we have given the fundamental definitions and theorems. In the second chapter, we have given continuous duals and their some properties. In addition, we have investigated duals of some certain sequence spaces. In the other chapter, After giving a -dual, B- dual and their properties, we have investigated a -, B - duals of some certain sequence spaces. In the last chapter, The table of continuous and Köthe-Toeplitz or generalized Köthe-Toeplitz duals of some sequence spaces, investigated in second and third chapter, with references has been presented.