Yanıt yüzeyi metodu ve optimum yanıtın bulunması üzerine bir çalışma
- Tez No: 78964
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KAZIM KARA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Response Surface, Fit, Optimum Response, Central Composit Design, Response Graphs
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
VI oz Bu çalışmada değişik şekillerde faktöriyel desenler ele alınmıştır. Yanıt ve şansa bağlı örnekler arasındaki bağıntıyı incelemek için Yanıt Yüzey Metodu kullanılmıştır. Çalışmaya aldığımız denemelerde elde edilen fonksiyonel ilişkiler genellikle polonomiyaldir. Bunlar ikinci derece eşitliklerdir. Burada iki faktör yanında üç faktörlü model alınmıştır. Bu modellerin gözlemlere uyumu sonucu optimum yanıt değerleri elde edilmiştir. İki faktörlü modeller yanıt grafikleriyle gösterilmiştir. Anahtar Kelimeleri Yanıt yüzeyi, Uyum, Optimum yanıt, Merkezi karışık desenler, Yanıt grafiği.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A resarch on the Response Surface Method and finding the optimum response. In this study, different factorial designs were investigated. Response Surface Methodology was used to determine the relationship between Response and random samples. In this study, functional relations obtained from desings are generally polynomial. These are second-order equations. Both two factors model and three factors model were used. Optimum Response values were obtained as a result of fitting these models with observations. Two factors models were represented with Response graphs.