The effect of total quality management on the institutional performance of the power production sector (A study on Ministry of Electricity in Iraq)
Toplam kalite yönetiminin enerji üretim sektörünün kurumsal performansına etkisi (Irak Elektrik Bakanlığı üzerinde bir araştırma)
  1. Tez No: 796063
  2. Yazar: AHMED ISMAIL ABDULLAH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGÜL ÖZKOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Quality Management, Institutional Performance, Power Production Sector
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Toplam Kalite Yönetimi veya kısaca TKY, yaptığınız her şeyi olabildiğince mükemmel yapmaya önem veren bir yönetim yaklaşımıdır (Peters, 1999). İlke, hem hizmet hem de sanayi sektörleri için hayati önem taşımaktadır. Bu çabanın birincil amacı, istisnai müşteri hizmetleri sunarken şirket çapında verimliliği artırmaktır. Yüksek kaliteyi sürdürmek, her zaman daha iyisini yapmanın yollarını aramak ve müşterilerinizi memnun edebilmek için işleri yapmanın yeni yollarına uyum sağlamak anlamına gelir. Toplam Kalite Yönetimi (TKY), ürün kusurlarını ve yeniden işlemeyi azaltarak üretim verimliliğini artırmaya ve maliyetleri düşürmeye yönelik bir yöntemdir. Hem hizmet hem de sanayi sektörlerindeki işletmeler, Toplam Kalite Yönetiminden (TKY) yararlanabilir. Uygulaması boyut veya yapı gibi faktörlere bağlı olmadığından, bu felsefe herhangi bir işletme tarafından kullanılabilir. Bu araştırmanın amacı, TKY'nin Irak Elektrik Bakanlığı'nın enerji üretim bölümünün etkinliğini nasıl etkilediğini analiz etmektir. Anketler, bu amaç için gerekli bilgileri bir araya getirmek için kullanılır. Yüz santral çalışanı, daha sonra SPSS'nin en güncel sürümü kullanılarak analiz edilen verileri toplamak için gönüllü olarak zaman ayırıyor. Veri analizini tamamladıktan sonra, sonuçlar beklendiği gibi çıktı
Özet (Çeviri)
Total Quality Management, or TQM for short, is an approach to management that places an emphasis on making everything you make as excellent as possible (Peters, 1999). The principle is vital to both the service and industrial sectors. The primary goal of this effort is to boost company-wide efficiency while providing exceptional customer service. Maintaining high quality means always looking for ways to do better and adapting to new ways of doing things so that you can satisfy your customers. Total Quality Management (TQM) is a method for improving manufacturing efficiency and cutting costs by decreasing product defects and rework. Businesses in both the service and industrial sectors may benefit from Total Quality Management (TQM). Because its application is not reliant on factors like size or structure, this philosophy may be used by any business. The purpose of this research is to analyse how TQM has influenced the effectiveness of the Iraqi Ministry of Electricity's power generation division. Questionnaires are used to assemble the necessary information for this purpose. A hundred power plant employees volunteer their time to collect data, which is then analysed using the most up-to-date version of SPSS. After completing the data analysis, the results were as expected. A significant effect of Total Quality Management (TQM) on the institutional effectiveness of the power generating industry may be seen in the reliability of its power grid. Improved morale is a direct effect of TQM's efforts to reduce waste and maximise efficiency.