American multiculturalism and American dream: Invisible Man by Ralph Ellison and An American Dream by Norman Mailer
Amerikan çok kültürlülüğü ve Amerikan rüyası: Ralph Ellıson'dan Invısıble Man ve Norman Maıler'dan An Amerıcan Dream
- Tez No: 799418
- Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT CERCİS TANRITANIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Amerikan Rüyası, Çokkültürlülük, Ralph Ellison, Morman Mailer, İdeal
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
İnsanlar, başlangıç olarak, genellikle çok kültürlü topluluklarda, toplumlarda ve yaşadıkları ülkelerde sosyal kademelerin ortaya çıkarttığı etkiyi deneyimlerler. Farklı ırk, millet ve sosyal ayrımlara sahip olmalarından dolayı, sosyal kademelerle ilgili sorunlar, bu kişilerin hayatını etkilemekte ve sonuç olarak marjinalleştirilmiş toplulukların veya grupların kendi seçtikleri yaşam tarzını geliştirme, arzulanan demokratik özgürlüğünü engellemektedir. Bunlar dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelmiş durumlar olarak farklı endişeleri beraberinde getirmiştir. Nitekim bu konudaki çalışmalar artarak daha fazla araştırma yapılmasının önünü açmıştır. Bu nedenle, Norman Mailer: An American Dream, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herkesin günlük yaşam tarzlarını ilerletmek veya geliştirmek için adil bir fırsata sahip olmasını sağlamak için çoğunluk ve azınlık kültürleri arasında bir denge sağlamayı amaçladığı için şu anda yaygın olarak uygulanabilir olan tarihi fikirlerden biridir' demektedir. Ayrıca, Ralph Ellison, Invisible Man'da doğaçlama caz esintili üslubun kapsamlı bir kurgusunu sunan edebiyat dünyasında önemli bir makale sunar. Stephen Rojack'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki görünürlüğünün politik arenası içinde yeni bir tartışma sesi yaratır ve sağlar. Bu bağlamda bu çalışma, bu iki makaleye dayanarak Amerikalıların algılarını ve kültürlerini analiz ederek çoğu Amerikalının hayallerini karşılamanın gerekliliğine odaklanmaktadır. Norman Mailer: An American Dream ve Ralph Ellison: Invisible Man, yirminci yüzyılda yayımlanmıştır. Daha da önemlisi, bu araştırma metodolojisi, projenin konusuyla ilgili yayınlanmış son iki romanı olarak karşılaştırmaktadır. Projenin bilişsel bir sonuca ulaşması için, An American Dream ve Invisible Man'ın arzularıyla ilgili zorluklara ve algılara ilişkin yeni bir bakış açısı kazandırmak amacıyla son on yılda yayınlanan diğer kaynaklardan toplanan mevcut literatür makaleleriyle de karşılaştırma yapılacaktır. Amerikan rüyası, 1930'ların ortalarında ülkenin kuruluşundan bu yana ABD'de ideolojik olarak başarılı olmuştur. Nesiller gelip geçtikçe, Amerikan rüyasının tanımına ve inandırıcılığına ilişkin sorular gündeme geliyor. Tezimizde, seçilen makaleler, daha çok ana temamızın dahil edilmesiyle, bu Amerikan rüyasıyla ilişkili altı temayı tasvir etmektedir. Makaleler, Amerikan rüyası ve çok kültürlülüğün yanı sıra, maddi kazanımlar, özgürlük, aile bağları, sosyal hareketlilik, bireysellik ve çok çalışmayı da Amerikan rüyasının yan temaları olarak göstermektedir. 1900'lerin başında, Amerikan İşçi Federasyonu sendikalarının çoğu göçmenlerin cesaretini kırmaktan yana değildi. Bu da katı göç politikalarının ve kararlarının uygulanmasını ve benimsenmesini sağlamıştır. Bu nedenle ABD hükümeti, bazı istisnalara rağmen göçü yaklaşık beş yıl boyunca askıya almak zorunda kaldı. ABD'ye gelen göçmenler bağımsızlık sonrası dönemde daha iyi yaşamayı hedefliyordu. Bu göçmenler Almanya, Fransa, Yunanistan, İtalya ve Hollanda'dan gelmiştir. Ancak, yeterli para kazanmak için çok çalıştıklarından, çok sayıda göçmenin akını nedeniyle yaşam koşulları zor gelmiştir.
Özet (Çeviri)
To begin with, people usually experience the impact created by the social ranks in multicultural communities, societies and states. The problems associated with social ranks affect such individuals' life since they have different racial and social segregation that eventually prevents the marginalized communities or groups from the democratic freedom of enhancing the lifestyle of their choice. These have been realized in several parts of the world and have led to different concerns causing a click to further research. As such, Norman Mailer: An American Dream is one of the historical ideas that is widely applicable at the moment because it seeks to provide a balance between the majority and the minority cultures to make sure that every person within the United States has a fair opportunity to advance or enhance their daily lifestyle. Besides, Ralph Ellison: Invisible Man is also an essential article in the world of literature that provides a comprehensive fiction of improvisational jazz-inspired style; Therefore, this comprehensive thesis focuses on the necessity to meet most Americans' dreams by analyzing Americans' perceptions and culturalism based on these two articles: Norman Mailer: An American Dream and Ralph Ellison: Invisible Man, published in the twentieth century. More notably, this research methodology compares the past two published novels related to the project's subject matter. To attain a cognitive result of the project, the comparison will also be made with the current literature articles, which were collected from other sources published over the last ten years to give a new perspective regarding the challenges and perceptions that relate to the desires of An American Dream and Invisible Man. The American dream has succeeded in ideology in the US since the country's conception in the mid-1930s. As generations and generations come and pass, questions of the definition and plausibility behind the American dream come into play. In our thesis, the chosen articles depict six themes associated with this American dream, more often with the inclusion of our main theme. Besides the American dream and multiculturalism, the articles illustrate material gains, freedom, family connection, social mobility, individuality, and hard work as minor themes on the American dream. In the early 1900s, most American Federation of Labor unions did not favor immigrants discouraging immigration. This ensured the implementation and adoption of strict immigration policies and resolutions. The US government was therefore obliged to suspend immigration for nearly five years, despite some exceptions. Immigrants to the US aimed to live better in the post-independence period. These immigrants were from Germany, France, Greece, Italy, and the Netherlands. However, their living conditions were difficult due to the influx of many immigrants as they worked hard to make enough money.