The possibilities of converting the military sites in Tripoli city to green public spaces based on sustainability
Trablus'taki askeri sahaların sürdürülebilirlik temelinde halka açık yeşil alanlara dönüştürülmesi olanakları
- Tez No: 804205
- Danışmanlar: PROF. DR. DEMET IRKLI ERYILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Yeşil Alan Oluşturma, Sürdürülebilir Peyzaj Tasarımı, Trablus'ta sürdürülebilir ve ekolojik peyzaj inşası, Savaş sonrası kalkınma, Libya'daki harap olmuş askeri sahaların yeniden kullanımı, Green Areas Creation, Sustainable Landscape Design, Sustainable and Ecological Landscape Development in Tripoli, Post-War Development, Re-use of Devastated Army Sites in Libya
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Mimarlık ve Kent Çalışmaları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 180
Özet
Alanların peyzajı, çevreleyen arazinin topografyası da dahil olmak üzere binaları düzenleme ve dağıtmak için ideal bir yöntem olarak, çevre ile bağlantılı olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, sürdürülebilir bir peyzaj ve ekolojik kent tasarımı oluşturabilmek için, bu zorlukların üstesinden gelebilmek için bunların verimli ve yaratıcı fikirlerle karşılanması gerekmektedir. Bu sahaların ekolojisini dikkate almak ve parklar ve açık alanlar oluşturmak, çevreyi insanlar ve ekosisteme ev sahipliği yapan diğer organizmaların yararına iyileştirir. Bu çalışma, çevresel konulara odaklanarak, 2011'den beri Trablus'ta savaş yüzünden zarar gören eski askeri sahalar ve askeri kampların kalkındırılması ile ilgili araştırma ve çalışmalar içerir. Şehirdeki açık yeşil alan eksikliğini gidermeye ve şehir içindeki askeri sahaların varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bir çözüm yolu olarak bunları ekoloji ve sürdürülebilirlik temelinde halka açık yeşil alanlara dönüştürmeye ve yeniden inşa etmeye odaklanır. Bu nedenle, şehirde kentsel inşa edilmiş çevrenin sürdürülebilir peyzaj tasarımı fikri göz önünde bulundurularak, bu sahalar, Trablus şehrinin kentsel arazi kullanım planıyla bütünleştirmek üzere, tez için bir vaka incelemesi olarak alınmıştır. Çalışma geçmiş araştırmaların özetinden ekolojik ve sürdürülebilir tasarım sürecinin temellerinin anlaşılması ve bu teorilerin dünyadan savaş sonrası kalkınmada bu temellere itibar eden mevcut örnekler ile desteklenmesi üzerinde duracaktır.
Özet (Çeviri)
The landscaping of sites is regarded that is connected to the environment to be the ideal method for organizing and distributing the buildings, including the preservation of the land topography surrounding it. Including the ecology of these sites nature and creating parks and open spaces to enhance the neighboring environment for the benefits of humans and other organisms housing the ecosystem. Therefore to build or create a sustainable landscape and ecology urban design, these challenges need to be faced with efficient and creative ideas to succeed. The study will focus on the environmental issues, investigating and working on the development of old military sites and army camps, which destroyed by the war in Tripoli since 2011. To convert and redevelop it in order to create an open public green space based on ecology and sustainability, as a way of solution for the lack of open green areas in the city and to abolish the presence of military sites within the city. Therefore, these sites will be taken as a case study for the thesis to integrate them within the urban land use planning of Tripoli city, considering the idea of sustainable landscape design of the urban built environment of thy city. The study will emphasise understanding the foundations of the ecological and sustainable landscape design process from past studies summary and supporting these theories with global existing examples that respect these foundations as a stage of post-war development.