Kanuni Erhan Akalın'ın hayatı ve Türk müzik kültürüne katkıları üzerine bir inceleme
An examination on Kanuni Erhan Akalın's life and his contributions to Turkish music culture
  1. Tez No: 806075
  2. Yazar: ATABERK ÇİNGİRT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇAĞHAN ADAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Erhan Akalın, Türk müziği, bestecilik, Kanuni Erhan Akalın, Turkish music, composing
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu araştırmanın konusu yerel sanatçılarımızdan Kütahyalı, Kanuni Erhan Akalın'ın hayatı ve Türk müziğine olan katkılarıdır. Erhan Akalın için Geleneksel Türk Müziği, çocukluğundan beri hayatının bir parçası olmuş, adeta hayatının temel ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Müzisyen olan babası Ahmet Bey'den aldığı bu müzik mirasını, başta babasının rehberliğinde ve kendi yetenekleri doğrultusunda değerlendirip Türk müziğine çeşitli hizmetler yapmıştır. Araştırmada Erhan Akalın'ın besteleri ve fotoğrafları da yer almaktadır. Araştırma konusuyla ilgili birçok yazılı kaynak incelenmesine rağmen oldukça az sayıda yazılı veriye ulaşılmış olup, çalışma daha çok Erhan Bey'in aile bireyleri, akrabaları, yakın arkadaşları ile yapılan mülakatlarla ve Erhan Akalın hakkında ulaşabildiğimiz geçmiş dönemlerden kalan ses kayıtlarının incelenmesiyle zenginleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the life of the local artist of Kütahya, Kanuni Erhan Akalın and his contributions to Turkish Music Culture were investigated. Erhan Akalın has grown up with Traditional Turkish Music since childhood and music has become a necessity for him. He got his musical talent and education from his father. He developed under the guidance of his father and contributed to Turkish Music Culture. Erhan Akalın's compositions and photographs are also included in this work. Although the written sources related to the research subject were examined, very few written data were obtained. Therefore, interviews were conducted with family members, relatives and close friends of Erhan Akalın to collect data. In addition, the sound recordings of Erhan Akalın from the past to the present were examined.