L'enseignement des langues étrangères : Enjeux de la transition du présentiel vers l'enseignement en ligne
Yabancı dil öğretiminde yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişte karşılaşılan zorluklar
  1. Tez No: 806774
  2. Yazar: SAVAŞCAN TÜRKEN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ PHILIPPE ALEXIS CONSTRANT BARBE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Çevrimiçi Dil Öğrenme, Eğitimsel Geçiş, Öğrenci Uyum Süreci, Öğretim Yöntemleri, Online Language Learning, Educational Transition, Student Adaptation, Teaching Methods
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Fransızca
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fransızca Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Son dönemde yaşanan dünya krizleri, örneğin Covid-19 pandemisi ve 2023 Türkiye depremi, eğitim alanında son yılların en büyük kargaşalarından birine neden olmuş ve hızlı bir şekilde online öğrenmeye geçişi zorunlu kılmıştır. Bu araştırma, bu zorlukları incelemekte ve hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitimdeki mevcut uygulamalara dayalı olası çözümleri önermektedir. Bu geçişi yaşayan 15 üniversite öğrencisi ile mülakatlar yaptık, sorunlarını belirlemeyi ve çözümler tasarlamayı hedefledik. Araştırmamız beş bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm, çalışmamıza bir giriş sağlar ve hedeflerini, hipotezlerini, önemini ve sınırlılıklarını açıklar. İkinci bölüm, öğretim yöntemlerinin teorik bir incelemesini sunar, avantajlarını ve dezavantajlarını inceler ve dil öğrenme özelindeki konuları, öğrenme ortamını, motivasyonu ve değerlendirmeyi tartışır. Üçüncü bölüm, araştırma metodolojimizi ve veri analizimizi sunar, ardından dördüncü bölümde verileri yorumlar ve olası çözümler öneririz. Beşinci ve son bölüm, araştırmamızı sonuçlandırır ve daha fazla çalışma için tartışma noktaları ve öneriler sunar.
Özet (Çeviri)
Recent world crises, such as Covid-19 pandemic and the earthquake of 2023 in Turkey, have caused one of the most significant disruptions in the field of education in recent years, compelling a rapid transition to online learning. This abrupt shift, particularly for language learners, posed numerous challenges due to the lack of preparedness. This research explores these challenges and proposes potential solutions based on current practices in both online and face-to-face education. We interviewed fifteen university students who experienced this transition, aiming to identify their struggles and devise solutions. Our research comprises five chapters. The first provides an introduction to our study, outlining its goals, hypotheses, significance, and limitations. The second chapter delivers a theoretical review of teaching methodologies, examining their pros and cons, and discusses language learning-specific topics, including learning environment, motivation, and assessment. The third chapter presents our research methodology and data analysis, followed by the fourth chapter, where we interpret the data and propose potential solutions. The fifth and last chapter concludes our research, offering discussion points and recommendations for further study.