Assessment of the effect of vapor flow on the thermal performance of a flat grooved heat pipe
Buhar akışının oluklu ısı borusunun ısıl performansı üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 809554
  2. Yazar: BESTE DEREBAŞI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER DURSUNKAYA, DOÇ. DR. BARBAROS ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: oluklu ısı boruları, gaz akı¸sı, sıvı-gaz etkile¸simi, iki fazlı karı¸smayan akı¸slar, buharla¸stırma iyile¸stirmesi
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Oluklu ısı boruları, yüksek ısıl performansı ve güvenilirlikleri nedeniyle sıklıkla elektronik cihazlarının sogutmasında kullanılmaktadır. Bu tez çalı¸smasında, düz oluklu ısı ˘ borularının tasarımı için geli¸stirilen modele, sıvı ve buhar fazları arasındaki etkile¸simi ve buhar akı¸sı eklenmi¸stir. Model, literatürdeki farklı çalı¸smalar ile dogrulanmı¸stır ve ˘ modele buhar akı¸sının dahil edilmesiyle sıvı-buhar arasındaki yüzey geometrisinde gerçege daha yakın sonuçlar elde edildi ˘ gi gözlenmi¸stir. Ek olarak, model ısıl perfor- ˘ mans üzerindeki etkileri degerlendirmek için farklı buhar bo¸sluk kalınlıklarıyla test ˘ edilmi¸stir. Buhar bo¸sluk kalınlıgının azaltılmasının, FGHP'nin maksimum ta¸sıma ısı ˘ kapasitesini azalttıgı ve buharla¸sma performansını artırdı ˘ gı tespit edilmi¸stir. Sayısal ˘ çalı¸smanın yanı sıra, her bir buhar bo¸sluk kalınlıgı için farklı doldurma oranları ve ısı ˘ yükleri altında deneysel çalı¸smalar gerçekle¸stirilmi¸stir.
Özet (Çeviri)
Tales, which have an important field of study in the field of folklore, have been the subject of many researches in Turkey and the Turkish World, and have been examined from various aspects. It has been determined that the tales in our social memory are not only important for the education of the child. The presence or absence of a child is an important event in Turkish cultural life. Because children are in Turkish culture; It is seen as a source of abundance, abundance and joy. This presence and absence of the child affects both himself and his environment. For this reason, it is thought that the actions of the child in tales and the actions done by others during his existence should be examined in detail. The absence of a study covering the child on its own has prompted us to work in this area. In this thesis, the concepts and elements related to children in the tale texts compiled from the Central Asian field and published in books, doctoral theses and master's theses were determined and examined. In our study; definition of tale and child, child as hero in tales, beliefs and practices about child in transition periods and relations of child with family in tales are examined in detail.