BDS 720 kapsamında faaliyet raporlarının denetimi
  1. Tez No: 813518
  2. Yazar: İREM PARLAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN TÜREDİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Denetim, Denetçi, Standart, Muhasebe, Görüş, Audit, Auditor, Standard, Accounting, Opinion
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Muhasebe-Denetim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu çalışmada Bağımsız Denetim Standardı (BDS) 720 kapsamında faaliyet raporlarının denetimi konusu ele alınmıştır. Bu konu kapsamında öncelikle denetim kavramı, denetim tarihçesi, denetim türleri üzerinde durulmuştur. Daha sonrasında Bağımsız Denetim kavramı ele alınmış ve bu kavram doğrultusunda bağımsız denetimin amacı, bağımsız denetçi kavramı, bağımsız denetçilerin amaçları, denetçinin sorumlulukları irdelenmiştir. Ardından çalışmada bağımsız denetim raporlarının türleri ve içeriği hakkında bilgi verilerek Bağımsız Denetim Standardı 720'ye ilişkin bilgiler verilmiştir. Bu bağlamda BDS 720 kapsamı, amaçları, ana hükümleri, açıklayıcı hüküm ve uygulamaları, diğer bilgilere ilişkin denetçi raporu örnekleri ve son olarak bağımsız denetim raporu kavramlarına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, the subject of auditing annual reports within the scope of Independent Auditing Standard (IAS) 720 is discussed. Within the scope of this subject, first of all, the concept of audit, audit history, audit types were examined. Afterwards, the concept of Independent Auditing was discussed and in line with this concept, the purpose of independent auditing, the concept of independent auditors, the objectives of independent auditors, and the responsibilities of the auditor were examined. Then, in the study, information about the types and content of independent audit reports is given and information about the Independent Audit Standard 720 is given. In this context, the scope of BDS 720, its objectives, main provisions, explanatory provisions and applications, examples of auditor's report on other information and finally the concepts of independent audit report are given.