Modülasyon tekniği bağlamında özgün bir Synthesizer kütüphanesinin oluşturulması
Creating an original Synthesizer library in the context of modulation techniques
- Tez No: 814531
- Danışmanlar: PROF. DR. HASAN ARAPGİRLİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Synth, Synthesizer, Ses Kütüphanesi, VST, Python, C++, Romplur, Synth, Synthesizer, The Sound Library, VST, Pyhton, C++, Romplur
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu çalışmada modülasyon teknikleri ile özgün bir synth kütüphanesinin nasıl oluşturulabileceği ve oluşturulurken izlenebilecek yöntem ve teknikler incelenmektedir. Tezin birinci bölümünde problem durumu ve amacı, üçüncü bölümünde ise çalışmanın yöntemi belirtilmiştir. Dördüncü bölümünde ise bulgular ve yorumlar değerlendirilmiştir. Tezin konusunu oluşturan özgün synth kütüphanesindeki sesler ve yapılan modülasyonların spektrum analiz verileri incelenmiş ve dördüncü bölümde yer verilmiştir. Ortaya çıkan verilerin neticesinde beşinci bölümde sonuçlara yer verilmiştir. iv
Özet (Çeviri)
This study examines how an original synthesizer library can be created using modulation techniques, as well as the methods and techniques that can be followed during its creation. The problem statement and the aim are stated in the first chapter of the thesis, while the methodology of the study is described in the third chapter. The findings and interpretations are evaluated in the fourth chapter. The spectrum analysis data of the sounds in the original synth library and the modulations performed, which form the subject of the thesis, have been examined and vi included in the fourth chapter. Based on the resulting data, the conclusions are presented in the fifth chapter.