Real-time dual-energy x-ray digital subtraction imaging system
  1. Tez No: 8152
  2. Yazar: HALDUN ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HAYRETTİN KÖYMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gerçek-zamanlı, Sayısal Çıkartma, Radyo- opak maddelerin X-ısını soğurma özellikleri, Real-Time, Digital Subtraction, X-Ray absorption properties of radio-opaque materials. Sûe»b$i< "J*: 60 J. Öf. H XXX
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET GERCEK-ZAMA1MLI Ç IFT-EMERJîLt X-ISINLI SAYISAL ÇIKARMALI GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ ÖZDEMiR, Haldun Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü. Şubat 1990, 105 sayfa Bu çalışmada, bir koroner-anjiyo sistemi tarafından elde edilen görüntüleri gerçek zamanlı olarak çıkarmak için özel bir donanım tasarlandı. Geliştirilen alt-sistem, iki boyutlu görüntü bilgisi taşıyan video işaretlerini 15MHz.`de 8-bit çözümlemeyle örnekler, iki değişik X-ışını enerji seviyesinde elde edilen iki çerçeve görüntü için iki adet 512x512 boyutunda görüntü matrisi oluşturulur. Daha sonra bu görüntüler çıkarılır ve sayısal-analog dönüşümden sonra, bir TV monitörüne aktarılmak üzere esleme işaretleriyle birleştirilir. Sistem aynı zamanda, monitörde bir çerçeve görüntüyü dondurma özelliğine de sahiptir. v
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REAL-TIME DUAL-ENERGY X-RAY DIGITAL SUBTRACTION IMAGING SYSTEM ÖZDEMİR, Haldun M.S. in E.E. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Hayrettin KöYMEN February 1990, 105 pages A special hardware is designed for on-line real-time subtraction of images obtained by a coronary-angiography system. The developed subsystem samples video signals carrying 2-D contrast information in 8-bit resolution at a rate of 15MHz. Two 512x512 image matrices are formed for two frames obtained at two different X-Ray energies. Then, these images are subtracted and composed with synchronisation pulses after digital to analog conversion to visualise the subtracted image on a TV monitor. It is also capable of freezing images on the monitor.