High speed two frame video data acquisition system
- Tez No: 8153
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRETTİN KÖYMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hızlı Analog Sayısal Dönüşüm, Görüntü Yakalayıcı, Mikrobilgisayar Arabellas im, Fast A/D conversion, frame grabber, microcomputer interfacing
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZET YÜKSEK HIZLI, İK± ÇERÇEVE GÖRÜNTÜ VERİSİ AKTARMA SİSTEMİ L. Tugan MÜFTÜLER Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisini Bölümü Tes Yöneticisi: Doç. Dr. Hayrettin KöYMEN Şubat 1990, 80 Sayfa Medikal sistemlerce üretilen görüntü sinyallerini IBM-AT kişisel bilgisayarına aktaracak 19MHz örnekleme hızı olan bir analog- say isal dönüştürücü, bilgisayara genişleme ünitesi olarak tasarlanmıştır. Sistem, genel amaçlı bir görüntü yakalayıcı olarak tasarlanmış ve kullanıcı tarafından tanımlanan seçenekler ve sıkıştırıcı yükselteç gibi bası özel ünitelerle daha esnek bir yapı kazandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT HIGH SPEED TWO FRAME VIDEO DATA ACQUISITION SYSTEM L. Tugan MÜFTÜLER M.Sc. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor : Assoc. Prof. Hayrettin RöYMEN February 1990, 80 Pages. A 19 MHz sampling rate digitizer is designed as an expansion unit for IBM-ÂT microcomputer bus, for acquisition of video signals generated by medical imaging systems. Two successive frames of image data are sampled and stored for post processing in the computer. System is designed as a general purpose frame grabber and a flexibility is given with user defined options and some special purpose units such as compander amplifier.