Software development for maximum power transfer in photovoltaic systems
Fotovoltaik sistemlerde maksimum güç transferi için yazılım geliştirilmesi
- Tez No: 8160
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUAMMER ERMİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: J Deneti m Yazı 1 ı mı, Fotovol tai k Sistemler, /Rüzgar Enerjisi Dönüşüm Sistemleri, Maksimum Güç Aktarım Noktası İzleme. h»Wı^V^tt fcofc.o\.ofc İV, Control Software, Photovoltaic Systems, Wind Energy Conversion Systems, Maximum Power Transfer Point Tracking iii
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 151
Özet
fotovoltaik sistemlerde maksimum güç transfer! îçîn yazılım geliştirilmesi MEKİK, M. Cem YUksek Lisans Tezi Elektrik v© Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneti ci si : Doç. Dr. Muammer ERMİ S Aralık 1989, 141 sahi f e Bu tez kapsamında, bir hibrid güneş ve rüzgar enerjisi dönüşüm sistemini işletecek ve her iki kaynağın da azami güç aktarımı konumunda çalışmasını sağlayacak bir denetim yazılımının tasarımı ve uygul anması i çerilmektedir. Yazılımın genel özellikleri, NEC 78C10 mikroişlemcisi ile koşulabilecek olması, sistemi bakım aralıkları süresince devamlı çalışır durumda tutması ve güneş ve rüzgar enerjisi dönüştürücülerini sürekli azami gücü aktaracak konumda tutarak sistemin verimini en üst düzeye çıkartması olacaktır. Geliştirilen sistemin başarımı alan sınamaları ile elde edilmiştir ve sonuçların teorik değerlerle uyumlu olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOFTWARE DEVELOPMENT FOR FOR MAXIMUM POWER TRANSFER IN PHOTOVOLTAIC SYSTEMS MEKİK, M. Cem M.Sc. in EEE Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Muammer ERMIS December 1989, 141 pages The scope of this thesis covers the design and implementation of a control software to supervise the operation of a hybrid solar and wind energy conversion system, and to track the respective maximum power transfer points. General features of the software will be to run on the NEC 78C10 microprocessor, to keep the system operational at all times between maintenance periods and to provide maximum efficiency by extracting maximum possible power from the solar and wind energy converters. The performance of the developed system has been obtained by field tests and the results have been found to be consistent with theoretical results.