Modelling, steady-state and transient analysis of the variable speed constant frequency double output induction generator
  1. Tez No: 8159
  2. Yazar: IRAJ ESKANDARZADEH
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILDIRIM ÜÇTUĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dik eksenli rüzgar türbünü, Çift çıkışlı endüksiyon generatörü, değişken hız sabit frekans, senkronüstü. Vi, Vertical Axis Wind Turbine, Double-Output Induction Generator, Variable Speed Constant Frequency, Super synchronous. Science Cade GDa.Q1.D1 iV
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
ÖZET DE?İŞKEN HIZLI, SABİT FREKANSLI ÇİFT ÇIKIŞLI ENDÜKSİYON GENERATÖRÜN MODELLENMESİ VE KALICI VE GEÇİCİ DURUM ANALİZLERİ ESKANDARZADEH IRAJ YUksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik MUh. Böl Tez Danışmanı: Doç. Dr. Yıldırım Üçtug Şubat 1990, 113 sayfa Bu tezde, değişken hızlı sabit frekanslı çift çıkışlı endüksiyon genetatörün kalıcı ve geçici durum performansları incelenmiştir. Generatörün mekanik olarak denetlenmeyen dik eksenli bir rüzgar türbünü ile sürdürüldüğü varsayılmış ve geniş bir hız aralığında stator uçlarından şebekeye güç aktardığı ve rotor uçlarındada yine şebekeye bir çevirgeç-evirgeç sistemiyle bağlandığı düşünülmüştür. VSistemin dinamiğini tanımlayan bir doğrusal olmayan diferansiyel denklemler kümesi geliştirilmiş ve sistemin kararlılığını incelemek Üzere bu denklemler kalıcı durum denge noktaları etraında doğrusal laştırılmıştır. Sistemin geçici durum performansı değişik işletim koşullarında incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODELLING, STEADY-STATE AND TRANSIENT ANALYSIS OF THE VARIABLE SPEED CONSTANT FREQUENCY DOUBLE OUTPUT INDUCTION GENERATOR ESKANDARZADEH. I RAJ M.S. in Electrical and Electronics Engineerinj Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ February 1990 İİ3 Pages The steady-state and transient performances of the variable speed constant frequency double output induction generator ( VSCF-DOIG) are investigated. The generator is driven by a vertical axis wind turbine without control and operates on a wide speed range delivering rated power from its stator terminals, while from its rotor terminals it is also connected to the grid through a rectifier-inverter combination. iiiA set of nonlinear differential equations describing the dynamics of the system are developed and linearized about the neighbourhood of the steady-state equilibrium points to investigate the stability properties of the system. The transient performance of system is investigated for different conditions of operation.