Stability analysis of two-dimensional discrete systems
- Tez No: 8167
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZAFER ÜNVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: iki boyutlu kesikli-zaman dizgeleri, kararlılık, Liapunov kararlılık ölçütü, kararlılık bölgesi, parametre değişimlerine karşı dayanıklılık, two-dimensional discrete systems, stability, Liapunov stability criterion, stability margin, stability robustness. 11
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET IKI BOYUTLU KESİKLİ ZAMAN DİZGELERİNDE KARARLILIK ÇÖZÜMLEMESİ Kara, Aslı Ayşen Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Zafer Unver Şubat 1990, 71 sayfa Bu çalışmada iki boyutlu kesikli zaman dizgelerin sınırlı-girdi/sımrlı-çıktı ve içsel kararlılığı incelenmiştir, iki boyutlu dizgelerde Liapunov kararlılık ölçütleri özetlenmiş ve yeni bir yaklaşım olan Vektör- Liapunov denklemi tanıtılmıştır. iki boyutlu dizgeler için kararlılık bölgesi ve parametre değişimlerine karşı kararlılık dayanıklılığı tanımları verilmiş ve çeşitli hesaplama yöntemleri tartışılmıştır. Vektör- Liapunov denkemine dayanan bir yöntem de sunulmuştur. Ayrıca dizgenin parametre değişimlerine karşı kararlılık dayanıklılığını sınamak üzere verilmiş bir algoritmadan yararlanılarak yeni bir kararlılık sınama yöntemi geliş tirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STABILITY ANALYSIS OF TWO DIMENSIONAL DISCRETE SYSTEMS Kara, Aslı Ayşen M.S. in Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Zafer Unver February 1990, 71 pages The bounded-input/bounded-output and internal stabilities of two- dimensional discrete systems are analyzed. The Liapunov stability criteria for two-dimensional systems in state-space are summarized and a new approach, the vector-Liapunov equation, is introduced. The stability margin and stability robustness are defined and computation methods are discussed. A new method based on the vector-Liapunov equation is also presented. Further, a stability test is developed from the computation algorithm for stability robustness.