Göçmenlerin bulunduğu lokasyondaki ticari ilişkilere yönelme sebebi: Giyim tekstili, Gaziantep Suriyeliler örneği
The reason to order to commercial relations at the location where the migrants are located clothing textile, the case of Gazıantep Syrians
  1. Tez No: 821901
  2. Yazar: RUMEYSA SÖZMEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YÜCEL KARADAŞ, DOÇ. DR. EROL ERKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Sosyoloji, Psychology, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Zorunlu göç, Tekstli sektörü, Suriyeli göçmenler, İş yeri Açma, Entegrasyon, Forced migration, Textile industry, Syrian immigrants, Opening a Business, İntegratıon
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Göç Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kent Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Gaziantep şehri gerek sınır şehri olması gerek ise ekonomik faaliyetlerin aktif olduğu bir mekân olması sebebiyle pek çok Suriyeli göçmene ev sahipliği yapmış bulunmaktadır. Burada ev sahipliği yaparken özellikle ekonomik anlamda göçmenleri etkilemiş olurken, göçmenlerden de etkilenmiştir. Özellikle tekstil sektörünün Türkiye'deki lokomotif şehirlerinden biri olan Gaziantep şehrinde pek çok Suriyeli göçmenlerinde tekstil alanında iş yeri açmaya başladıkları tespit edilmiştir. Burada özellikle bu sektörün seçilmesinde Gaziantep'in tekstil alanında öncü olması yadsınamazdır. Fakat bunun yanında özellikle bu göçmenlerin neden tekstil alanına yöneldikleri önemli bir konu olup göçmenlerin pek çok farklı sektöre yönelme sebeplerini anlamak için de önemli bir çıktı sağlayacaktır. Burada tekstil alanında iş yeri açan Suriyeli göçmenlerin bu sektörü seçmelerinin temel sebeplerinin kendi ülkelerinde bu sektörde çalışmış oldukları işi yapmak ve kendi kültürlerine uygun olan ürünlere daha çabuk ulaşma çabası olduğu karşımıza çıkmaktadır.
Özet (Çeviri)
The city of Gaziantep has hosted many Syrian immigrants both because it is a border city and a city where economic investment is active. While hosting this here, it especially affected the economic immigrants and was affected by the immigrants. Especially in Gaziantep, which is one of the locomotive groups in the textile region of Turkey, it has been determined that many Syrian immigrants have started to work in the textile field. It is undeniable that Gaziantep is a pioneer in the field of textile, especially in this industry. However, it is an important issue, especially why these immigrants turn to the textile region, and they will see an important exit for them to turn to many different sectors. Here, the basic infrastructure of the choice of this sector, especially in the field of textile, is the basic infrastructure of Syrian immigrants, doing the work they have done in their own homes and arranging the conditions in which they strive to reach products that are suitable for their own culture more quickly.