Dual-polarized H-shaped aperture-coupled microstrip antenna for sub-6GHz 5G communication systems
Sub-6GHz 5G haberleşme sistemleri için çift polarize H-şekilli açıklık-kupleli mikroşerit anten
- Tez No: 823293
- Danışmanlar: PROF. DR. ALAAELDEEN BARAKAT AHMED ELROUBY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çift kutuplu, Açıklık kuplaj, H-şekilli, Mikroşerit anten, Anten dizisi, Sub-6GHz, 5G haberleşmesi, Dual-polarized, Aperture-coupled, H-shaped, Microstrip antenna, Antenna array, Sub-6GHz, 5G communication
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 58
Özet
5G iletişim teknolojisi, 5G'nin mevcut 4G'nin ötesindeki ana aşama olduğu kablosuz iletişim işinde bir devrim olarak kabul edilir. Bu hızlı devrim, araştırmacıları yazılım ve donanım alanlarında iletişim teknolojilerini geliştirmeye motive ediyor. Herhangi bir kablosuz cihazda radyo iletişiminin performansı, verimli bir anten tasarımına bağlıdır. Dolayısıyla bu tez, mikroşerit antenler için 3.5 GHz'de tek eleman ve diziler sunmaktadır. 3.5GHz, N78 alt-6GHz 5G frekans bandının merkez frekansıdır. Geniş bantlı çift kutuplu bir mikroşerit anten tasarlanmış ve ölçülmüştür. Geniş bant karakteristiğini elde etmek için açıklığa bağlı mikroşerit anten düşünülmüştür. Geniş bant için daha kısa bir yuva uzunluğu sağlayan H-şekilli bir yuva düşünülmüştür. En iyi optimize edilmiş tek elemana dayalı olarak, 5G gereksinimlerini karşılamak için anten tasarımının yönlülüğünü ve gerçekleştirilen kazancını arttırmak için birkaç çift polarize mikroşerit anten dizisi tasarlanmıştır. Tek elemanlı ve düzlemsel dizileri tasarlamak için ticari simülasyon Studio Suite (CST) ve Advanced Design System (ADS) kullanılmaktadır. 6GHz altı 5G cep telefonlarında ve baz istasyonu sistemlerinde kullanılabilen iyi anten performansı sağlayan anten dizisini beslemek için paralel besleme teknikleri kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The 5G wireless communication technology is seen as a big change in the business of wireless communication, where 5G is the major phase beyond the current 4G. This rapid revolution motivates researchers to advance communication technologies in software and hardware areas. The performance of radio communications in any wireless device depends on the design of an efficient antenna. So, this thesis presents single element and arrays at 3.5 GHz for microstrip antennas. Where 3.5GHz is the center frequency of the N78 sub-6GHz 5G frequency band. A broadband dual-polarized aperture-coupled microstrip antenna is designed and presented. Aperture-coupled feeding technique is considered to achieve the broadband characteristic. An H-shaped slot is considered, which provides the broadband with a shorter slot length. Based on the best optimized single element, several dual-polarized microstrip antenna arrays are designed in order to enhance the realized gain of the antenna design to meet the 5G specifications. Commercial simulation Studio Suite (CST) and Advanced Design System (ADS) were used to design the single element and planar arrays. Parallel feed techniques were utilized to feed the antenna array providing good antenna performance, which can be used in sub-6GHz 5G handset mobiles and base station systems.