Implementation of linear programing based optimum power plan
Lineer programlama tabanlı optimum yük akışı uygulaması
  1. Tez No: 82483
  2. Yazar: İLHAN ALPAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEZİH GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optimum Yük Akışı, İç Nokta Methodu, Lineer Programlama, Güç Sistemleri Güvenlik Kontrolü. vi, Optimum Power Flow, Interior Point Method, Linear Programming, Power System Security Control. IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
oz LİNEER PROGRAMLAMA TABANLI OPTİMUM YUK AKIŞI UYGULAMASI ALPAY, İlhan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bülümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nezih GÜVEN Nisan 1999, 107 Sayfa Optimum Yük Akışı probleminin (OYA) amacı bir güç sisteminin kontrol parametreleri değerlerini santrallann toplam üretim maliyetlerini en aza indirmek için planlarken, aynı zamanda birtakım doğrusal olmayan eşitlik ve eşitsizlik kısıtlarını da sağlamaktır. Bu problemde eşitlik kısıtları klasik yük akış denklemleridir. Eşitsizlik kısıtlan ise sistemin çalışma parametreleri ve kontrol edilebilir değişkenleri ile ilgilidir. Klasik OYA problemi büyük ve karmaşık olan, kısıtlı, doğrusal olmayan optimizasyon problemi olarak tanımlanabilir. Bu tezde simülasyon amaçlı bir doğrusal programlama tabanlı OYA yazılımı geliştirildi. Bu OYA yazılımı sistem kontrolünü yaparken aynı zamandagüvenlik şartlarını da sağlamaktadır. Yazılımın doğruluğu farklı güç sistemi verileriyle ve farklı güvenlik kısıtlan ile test edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF LINEAR PROGRAMMING BASED OPTIMUM POWER FLOW ALPAY, İlhan M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nezih GÜVEN June 1999, 107 Pages The purpose of an Optimal Power Flow (OPF) problem is to schedule the power system controls to optimise an objective function while satisfying a set of non-linear equality and inequality constraints. In this problem the equality constraints are the conventional power flow equations. The inequality constraints are the limits on the control and operating variables of the system. Classically OPF problem can be described as a constrained non-linear optimisation problem, which has large size and great complexity. In this thesis, a Linear Programming (LP) based OPF software is developed for implementation into a power system simulation environment. The OPF software performs system control while maintaining system security. The program has iiibeen tested for verification, for different power system data and also for different system security constraints.