The Use of wavelet transform technique in bifurcation problems
Dalgacık dönüşüm tekniğinin dallanma problemlerinde kullanımı
  1. Tez No: 82497
  2. Yazar: TAYFUN ASKER
  3. Danışmanlar: DR. ENGİN KARAESMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Dalgacık Dönüşüm Tekniği, Dallanma, Sinyal İşleme, Lojistik Büyüme Modeli, Lorenz Denklemleri, Kabuk dinamiği Kaos vı, Wavelet Transform Technique, Bifurcation Analysis, Signal Process ing, Logistic Growth Model, Lorenz Equations, Shallow Shell Dynamics, Chaos IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
oz DALGACIK DONUŞUM TEKNİĞİNİN DALLANMA PROBLEMLERİNDE KULLANIMI Asker, Tayfun Yüksek Lisans, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Engin Karaesmen Eylül 1999, 85 sayfa Doğrusal olmayan sistemlerin dallanma noktalarının bulunması, yapılan tasarım ve analizlerin güvenilirliği açısından büyük önem taşır. Bu çalışmada, dalgacık dönüşüm tekniği kullanılarak dallanma noktalarının bulunması amaçlanmıştır. Önerilen teknik üç ayrı örnek problem ile değerlendirilmiştir: Lojistik Büyüme Modeli, Lorenz Denklemleri ve Kabuk Dinamiği Problemi. Dalgacık dönüşüm tekniğinin verdiği sonuçlar daha önceki dallanma analizleri ile uyum içindedir. Bu çalışmada geliştirilen bilgisayar programlan, doğrusal olmayan sistemlerin dallanma analizlerinde rahatlıkla kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE USE OF WAVELET TRANSFORM TECHNIQUE IN BIFURCATION PROBLEMS Asker, Tayfun M.S., Department of Engineering Sciences Supervisor: Dr. Engin Karaesmen September 1999, 85 pages Determination of the bifurcation points of nonlinear systems is of great impor tance for the design and analysis of many kinds of structures. In this study, wavelet transform technique is used to find the bifurcation characteristics of some classical nonlinear systems. The proposed technique is assessed by using three example problems, namely logistic growth model, Lorenz equations and the shal low shell problem where the wavelet transform results match fairly well with the previous bifurcation analysis of the mentioned problems. The computer program developed in this study can be used with good confidence in the global one di nimensional bifurcation analysis of nonlinear systems.