Darwin-A Genetic algorithm lanquaqe design and its cross compiler implementation
Darwin-Genetik algoritma dilinin tasarlanması ve derleyicisinin gerçekleştirilmesi
- Tez No: 82496
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖKTÜRK ÜÇOLUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Genetic Algorithms, Domain Specific Programming Languages, Evoluti onary Computing, Compilers iii, Genetik Algoritmalar, Özel Amaçlı Programlama Dilleri, Evrim sel Hesaplamalar, Derleyeciler iv
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
ABSTRACT DARWIN - A GENETIC ALGORITHM LANGUAGE DESIGN AND ITS C CROSS COMPILER IMPLEMENTATION Arslan, Arslan M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Göktürk Üçoluk December 1999, 99 pages This thesis describes the DARWIN Project, which is a Genetic Algorithm program ming language and its C Cross-Compiler. The primary aim of this project is to facilitate experimentation of Genetic Algorithm solution representations, operators and parameters by requiring just a minimal set of definitions and automatically ge nerating most of the program code. In this thesis, the syntax of the DARWIN language and the implementation details of the DARWIN cross-compiler will be presented. It is assumed that the reader is familiar with Genectic Algorithms, Programming Languages and Compilers.
Özet (Çeviri)
oz DARWIN - GENETİK ALGORİTMA DİLİNİN TASARLANMASI VE DERLEYİCİSİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Arslan, Arslan Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü t Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Göktürk Üçoluk Aralık 1999, 99 sayfa Bu tez, Genetik Algoritma programalama dili ve onun derleyicisi olan DARWIN Pro jesini tanıtmaktadır. Bu projenin başlıca amacı, herhangi bir Genetik Algoritma uy gulamasının minimal tanımlamaları girdi olarak alıp, geri kalan tüm program kodunu otomatik olarak oluşturmak ve böylece Genetik Algoritma sistemlerinin yaratılmasını ve iyileştirilmesini kolaylaştırmaktır. Bu metinde, DARWIN programlama dilinin özellikleri ve DARWIN derleyicisinin yapısı ve işleyişi sunulmaktadır. Okuyucuların Genetik Algoritmalar, Programlama Dilleri ve Derleyiciler hakkında temel bilgi sahibi oldukları varsayılmaktadır.