Low voltage distribution system planning
Alçak gerilim dağıtım sistemi planlaması
- Tez No: 82527
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT ÖZAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Low voltage distribution system planning, distribution system, service transformer, customer type, S curve, cost. in
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
oz ALÇAK GERİLİM DAĞITIM SİSTEMİ PLANLAMASI BOYRAZ, Metin Yüksek Lisans Tezi; Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat ÖZAY Ocak 1999, 83 sayfa Bu tezde uzun süreli alçak gerilim dağıtım sisteminin planlaması için bir method geliştirilmiş ve yedi değişik konut tüketicisi tipi için bir kaç ana dağıtım stratejisi uygulanmıştır. Ancak bu çalışmanın amacı planlama mühendislerine bir yol önermek olduğundan yapılan bütün sistem gelişimi etüdleri sunulmamıştır. Bunun yerine bir kaç etüd sunularak üzerinde çalışmanın planlama kriterleri açıklanmıştır. Seçilen alçak gerilim dağıtım sistem tasarımı, esnek ve otuz yıllık zaman diliminde büyük bir yatırım gerektirmeden gelişime açık olması sebebiyle esas olarak alınmıştır. Planlamacıya bir kaç değişik alçak gerilim dağıtım sistem gelişim senaryosu önerilmiş ve bunların arasında seçimin müşteri tipi, alan ve alana yapılan yatırım yıllarının değişimine bağlı olduğu vurgulanmıştır. Anahtar kelimeleri : Alçak gerilim dağıtım sistenıinin planlaması, dağıtım sistemi, servis transformatörü, tüketici tipi, S eğrisi, maaliyet. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOW VOLTAGE DISTRIBUTION SYSTEM PLANNING BOYRAZ, Metin M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nevzat ÖZAY January 1999, 83 pages In this study, a method is developed for the long term planning of low voltage distribution systems and with this method some low voltage distribution system layout schemes are applied to seven different residential customer types. Since the aim of this study is to propose a method to planning engineers, instead of showing the investigation of all the cases in detail, only the investigation of few cases are shown in detail by stressing on the planning criteria. The selected low voltage distribution system design is taken as a base owing to its flexibility and ease of development during the 30 year period without any great investment. Several low voltage distribution system development scenarios are proposed to planning engineers and it is emphasized that the selection of the feasible one depends on the customer type, selected area, and the years of investments.