A System for proposal preparation process at a project-based organization
Proje bazlı bir organizasyonda teklif hazırlama sürecine yönelik bir sistem
- Tez No: 82543
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Maliyet Tahmini, Teklif Hazırlama, Cost Estimation, Proposal Preparation
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
oz PROJE BAZLI BİR ORGANİZASYONDA TEKLİF HAZIRLAMA SÜRECİNE YÖNELİK BİR SİSTEM CAKACI, Sibel Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Tayyar ŞEN Mayıs 1999, 172 sayfa Maliyet tahmini ve teklif hazırlama süreci, proje bazlı organizasyonların en önemli süreçlerinden biridir. Sistematik bir biçimde gerçekleştirilmelidir. Bu tez, söz konusu süreci analiz etmekte ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesinin gereklerini ortaya koymaktadır. Geçmiş verilerin ve deneyimlerin bu süreç üzerindeki önemini vurgularken, gelecekteki çalışmalar için, süreç sırasında kullanılan (girdi) ve yaratılan (çıktı) bilgilerin toplanması, saklanması ve sürekliliğinin sağlanması gerektiğini ortaya koymaktadır. Sonuç olarak, inceleme alanı olarak Türk Uçak Sanayii (TAI) seçilmiş ve mevcut teklif hazırlama sürecinin iyileştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla bir veritabanı yönetim sistemi geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SYSTEM FOR PROPOSAL PREPARATION PROCESS AT A PROJECT-BASED ORGANIZATION CAKACI, Sibel M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Tayyar ŞEN May 1999, 172 pages Cost estimation and proposal preparation process is one of the most important process for the process-based organizations. It should be performed systematically. This thesis analyzes this process and defines the requirements for performing it successfully. While emphasizing the importance of the historical data and past experience on this process, it states that, information used (input) and created (output) during this process should be collected, stored and maintained in a database for the future studies.. Finally, Turkish Aerospace Industry (TAI) was selected as the research area and a database management system was developed in order to improve and support the current proposal preparation process.