Performance evaluation of video trackers using synthetic scenarios
Video izleyicilerinin sentetik senaryolar kullanılarak performans ölçümü
  1. Tez No: 82554
  2. Yazar: ÇAĞATAYHAN ÇOLAKOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METE SEVERCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tracker Performance Evaluation, Target Tracking, Video Tracker IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
oz VİDEO İZLEYİCİLERİNİN SENTETİK SENARYOLAR KULLANILARAK PERFORMANS ÖLÇÜMÜ ÇOLAKOĞLU, Çağatayhan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mete SEVERCAN Nisan 1999, 84 sayfa Bu tezde video izleyicilerin performanslarını ölçmek için gerekli ortam ve izlenenmesi gereken yöntemler gerçekleştirilmiştir. Video izleyici sistemleri, görüntü algılayıcıları tarafından üretilen iki boyutlu görüntüyü analiz eder ve algılayıcının görüş alanı içerisindeki hedefe kilitlenir. Video izleyici hedefin görüntünün yatay ve düşey eksendeki konum bilgisini çıktı olarak üretir. Video izleyicinin performansı; hedefin büyüklüğü, hareketi, kontrastı gibi etkenlerden etkilenir. Bir grafik iş istasyonu gibi kontrollü bir ortamda üretilen sentetik görüntüler yardımı ile, istenilen senaryolar iş istasyonu üzerinde oluşturulup istasyonun video çıkışı video izleyiciye giriş olarak verilmiştir.Video izleyici, daha sonra iş istasyonunda üretilen hedefleri izlemiş ve değişik senaryolardaki video izleyicinin tahmin hataları hesaplanarak video izleyicinin performansı hakkında bilgi elde edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Video İzleyici Performans Ölçümü, Hedef İzleyici, Video İzleyici vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE EVALUATION OF VIDEO TRACKERS USING SYNTHETIC SCENARIOS ÇOLAKOGLU, Çağatayhan MSc, Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof Dr. Mete SEVERCAN April 1999, 84 pages In this thesis, the methods and environment needed for performance evaluation of video trackers have been implemented. Video tracker systems analyze 2-D images generated by a video sensor and can lock onto a target within the sensor's field of view. The tracker outputs the targets horizontal and vertical position in the image. The performance of a video tracker can be effected by parameters such as target size, motion, and contrast. By generating synthetic images on a controlled environment such as on a graphics workstation, the scenarios based on the above parameters have been generated and the video output of the workstation has been input to the video tracker. The video tracker has then tracked the targets generated on the mworkstation and by measuring the estimation errors made by the video tracker for different scenarios, the performance of the video tracker has been analyzed.