Axisymmetrical crack problem for a fiber imbedded in a matrix
Bir matrisin içine yerleştirilmiş bir fiber için eksenel simetrik çatlak problemi
  1. Tez No: 82650
  2. Yazar: EYÜP SABRİ KARABULUT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SUAT KADIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fiber, Matris, halka biçimli çatlak, enine izotropik malzemeler, tekil integral denklemi, gerilme şiddet faktörü. IV, Fiber, Matrix, ring-shaped crack, transversely isotropic materials, singular integral equation, stress intensity factor. m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
oz BİR MATRİS'İN İÇİNE YERLEŞTİRİLMİŞ BİR FİBER İÇİN EKSENEL SİMETRİK ÇATLAK PROBLEMİ KARABULUT, Eyüp Sabri Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Asst. Prof. Dr. Suat KADIOĞLU Eylül 1999, 70 sayfa Bu çalışmada iki adet sonsuz uzunlukta, enine izotropik malzemenin düzgün yayılı eksenel yük altındaki eksenel simetrik gerilme problemi incelenmiştir. Fiber olarak adlandırılan silindir, Matris olarak adlandırılan sonsuz ortam tarafından sarılmıştır. Fiber içinde halka biçiminde çatlak bulundurmaktadır. Problem, enine izotropik malzemeler için Hankel ve Fourier dönüşüm teknikleri kullanılarak formüle edilmiştir. Problem bir tekil integral denklemine indirgenmiş ve bu tekil integral denklemi Gauss-Chebyshev formülü kullanılarak sayısal olarak çözülmüştür. Bazı farklı çatlak geometrileri ve enine izotropik malzeme çiftleri için I. Mod gerilme şiddet faktörleri tablolar halinde verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AXISYMMETRIC CRACK PROBLEM FOR A FIBER IMBEDDED IN A MATRIX KARABULUT, Eyüp Sabri M. S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Suat KADIO?LU September 1999, 70 pages In this study, the axisymmetric problem of two infinitely long, transversely isotropic bodies under uniform axial load is considered. The solid cylinder which is called Fiber is surrounded by infinite medium which is called Matrix. Fiber contains a ring-shaped internal crack. The problem is formulated for transversely isotropic materials by using the Hankel and Fourier transform techniques. The problem is reduced to a singular integral equation and this singular integral equation is solved numerically by using Gauss-Chebyshev quadrature formula. Mode I stress intensity factors are tabulated for different crack geometries and for some different pairs of transversely isotropic materials.