Image compression by using wawelet transform
Dalgacık dönüşümü kullanarak görüntü sıkıştırma
- Tez No: 82697
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MELEK D. YÜCEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Wavelet Transform, Subbands, Image Compression m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
oz DALGACIK DÖNÜŞÜMÜ KULLANARAK GÖRÜNTÜ snaşTniMA YILDIRIM MERT, Funda Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Melek D. YÜCEL Nisan 1999, 75 sayfa Bu tezde amaçlanan, görüntü sıkıştırümasmda dalgacık dönüşümünün kullamlmasıdır. Görüntü, dalgacık dönüşümü yöntemiyle alt bantlarına ayrıştırılmış ve bu bantların yeniden oluşturulan görüntüye katkıları gözlenmiştir. Görüntü alt bantları sabit bir eşik değerinden geçirilmiş, kalan noktalar 8,10,12,15 ve 20 bit ile nicemlenmiştir. Sıkıştırma oranını arttırmak için alt bantlarda farklı eşik değerleri ve farklı nicemleme bit sayıları kullanma yöntemleri denenmiştir. Anahtar Kelimeler : Dalgacık İncelemesi, Alt Bantlar, Görüntü Sıkıştırması iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMAGE COMPRESSION BY USING WAVELET TRANSFORM YILDIRIM MERT, Funda M.S., Department of Electric and Electronic Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr.Melek D. YÜCEL April 1999, 75 pages The aim of this thesis is to use wavelet transform in image compression. Image is decomposed into subbands by using wavelet transform and contribution of these subbands to the reconstruction image is observed. Image subbands are passed through a fixed and remaining pixels are quantised with 8, 10, 12, 15 and 20 bits. In order to increase the compression ratio, different threshold values and different quantisation bit numbers for the subbands are experienced.