Sinusoidal coding
Sinüslerle kodlama
  1. Tez No: 82764
  2. Yazar: LEVENT ŞENDUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜBECCEL DEMİREKLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ses Kodlama, Sinüslerle Gösterim iv, Speech Coding, Sinusoidal Representation iii
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
oz sinüslerle kodlama Şendur, Levent YüksekTasans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mübeccel Denmekler Ocak 1999, 92 sayfa Bu çalışmada amaçlanan 2.4kbit/saniye hızında sinüslerle modellemeye dayalı bir ses kodlama sisteminin geliştirilmesidir. Bu amaç için ilk olarak genlik, frekans ve fazlanyla ifade edilen ses sinyali sinüslerle modellendi. Sonra sinüs dalgalarını ifade eden bu parametreler için model geliştirildi. Bu modelleme işlemi verilen bir çerçevedeki ses parçasını ifade eden parametrelerin sayısını düşürmek için yapılmaktadır. Modellemeyle kasdedilen genlik, frekans ve fazların belirli bir kurala göre üretilmesi, böylece ses parametrelerine karşılık gelen kuralın parame trelerinin elde edilmesidir. Son olarak bu model parametreleri nicemlendi ve 2.4kbit/saniye sinüslerle kodlama sistemi elde edildi. Bu sistemin performansı 2.4kbit/saniye MELP ile kıyaslanabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SINUSOIDAL CODING Şendur, Levent M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mubeccel Demirekler January 1999, 92 pages The aim of this work is to develop a 2.4kbit/s sinusoidal coding system. First, sinusoidal model of the speech waveform that is characterized by amplitudes, frequencies and phases of the sine waves is developed for this purpose. Then these parameters that represent sine waves are modeled. Such a modeling process is necessary to reduce the number of parameters that represent a short segment speech in a given frame. Modeling means producing amplitudes, phases and frequencies according to a certain“rule”so that these parameters are reduced to the parameters of the“rule”. Finally these model parameters are quantized and 2.4kbit/s sinusoidal coding system is obtained. The performance of the system is comparable with 2.4kbit/s MELP.