Investigation of fiber optic gyroscopes and an application
Fiber-optik jiroskopların araştırması ve bir uygulaması
- Tez No: 82827
- Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Jiroskop, Gyroscope, IFOG, FOG
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu tez, endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak kullanılan, rotasyon ölçme cihazları, jiroskoplar hakkındadır. Fiber-optik jiroskopların çalışma prensipleri ve çalışmasını negatif olarak etkileyen faktörler araştırıldı ve açıklandı. Bir gözlem olarak, interferometrik fiber-optik jiroskopun bir laboratuvar uygulaması yapıldı. Bu uygulamanın çalışması ve teorisi analiz edildi.
Özet (Çeviri)
This thesis is about fiber-optic gyroscopes which are rotation sensing devices commonly used by industrial applications. Operating principles and the factors that negatively affect the operation of the fiber optic gyroscope are investigated and explained. As an observation, a laboratory application which is an open loop interferometric fiber-optic gyroscope (shortly referred as IFOG) is made. Operation and the theory of this application is analysed.