Zeyd b. Harise'nin hayatı ve rivayetlerinin değerlendirilmesi
Evaluation of Zayd b.Harise's life and narrations
- Tez No: 828285
- Danışmanlar: PROF. DR. HARUN REŞİT DEMİREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Zeyd b. Hârise, Sahâbe, Hadis, Rivâyet, Zeyd b. Hârise, Companions, Hadith, Narration
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel Bilimler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmada, Hz. Peygamber'in en yakınındaki isimlerden olan Zeyd b. Hârise'nin hayatı ve naklettiği hadisleri ele alınmaktadır. Giriş kısmında, araştırmanın önemi, konusu, amacı, yöntemi ve Zeyd b. Hârise hakkında yazılan eserlerden bahsedilmektedir. Birinci bölümde Zeyd b. Hârise'nin hayatı genel hatlarıyla anlatılmıştır. İkinci bölümde naklettiği hadisler tesbit edilmiş, tahrîci ve değerlendirmesi yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise Zeyd b. Hârise'nin hayatının ve naklettiği hadislerin genel bir değerlendirmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, Zayd b. Harise's life and hadiths are told. In the introduction, the importance, subject, purpose, method of the research and Zayd b. Harise the works written about Harise are mentioned. In the first chapter, Zayd b. Harise's life is told. In the second part, the hadiths she narrated were determined, and their interpretation and evaluation were made. In the conclusion, Zayd b. Harise a general evaluation has been made about Harise's life and the hadiths he narrated.