2077 Numaralı Emlak Nüfus Defteri'nin değerlendirilmesi ve transkripsiyonu
Evaluation and transcription of population book number 2077 of Emlak District
- Tez No: 828872
- Danışmanlar: PROF. DR. SADULLAH GÜLTEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Emlak, Nüfus, Nüfus Defteri, Nüfus Sayımı, Bozok Sancağı, real estate, population, population book, census, the sanjak of bozok
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ordu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 273
Özet
Bu çalışmada H1256-M1840\41 tarihli Bozok Sancağına Emlak Kazasına bağlı köylerdeki nüfusun değerlendirilmesi yapılmıştır. Aynı zamanda bu defter yeni yazıya aktarılmıştır. Deftere sadece Müslüman nüfus kaydedilmiş olduğu 46 köy kaydedilmiştir. Bu köylerde yaşayan insanların isimleri, baba isimleri, yaşları, fiziki özellikleri, kethüdalar, muhtarlar, sülale isimleri ve lakapları yer almaktadır. Nüfusu yalnızca erkek nüfus yazılan defter toplam nüfus 2705 olarak verilmiştir. Toplamda ise 959 Hane sayısı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study the evaluation of the population in the villages of the Emlak District of Bozok Sanjak dated H1256-M1840\41 was made.At the same time this notebook has been transferred to the new article. Only 46 villages which are muslim population were recorded in the notebook. The names, fathers' names, ages, physical characteristics, kethüdas, headmen, family names and nicknames of the people living in these villages are included.the total population is given as 2705 in the notebook whose population is written as only male population.totally, the number of residence is 959.