Solar and wind based hybrid energy system in nigeria
Nijerya'da güneş ve rüzgar tabanlı hibrit enerji sistemi
  1. Tez No: 831653
  2. Yazar: EROMOSELE OZIEGBE IHONGBE
  3. Danışmanlar: PROF. MEHMET EMİN TACER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama Stratejisi, Nestle, SWOT, PESTLE, Finansal analiz, Marketing Strategy, Nestle, SWOT, PESTLE, Financial analysis
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Enerji Teknolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Nijerya'da elektriğe olan talebin artması, temiz ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına güçlü bir odaklanmayı tetikledi ve bu da güneş ve rüzgar bazlı hibrit enerji sistemlerinin entegrasyonuna önemli bir ilgi duyulmasına yol açtı. Ayrıca, bu çalışma Nijerya'daki güneş ve rüzgar bazlı hibrit enerji sistemleri için sistem tasarımındaki çok önemli hususları araştırmaktadır. Şebekeye bağlı sistemlere odaklanarak çeşitli sistem konfigürasyonlarını tartışır. Enerji üretimini ve genel sistem verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için fotovoltaik paneller ve rüzgar türbinleri gibi verimli enerji dönüştürme teknolojilerinin önemini vurguluyor. MATLAB kullanılarak, güneş ışınımının izlenmesinde P&O MPPT yönteminin doğruluğunun ve duyarlılığının değerlendirilmesi gibi çeşitli Simülasyonlar gerçekleştirilmiş, simülasyonda 0,1'lik bir adım süresi kullanılmış ve 200 ila 1000 W/m2 arasında değişen ışınım seviyeleri varsayılmıştır. bağlı ve bağlantısız Hibrit Şebeke Ağının voltaj profili analiz edildi ve 33Kv, 132kv ve 330kv için karşılaştırıldı, Şebeke ağı için gözlemlenen hat kayıpları hem bağlı hem de bağlantısız Hibrit sistem için de analiz edildi ve etkinin incelenmesi 33kV'de çalışan hibrit şebekede yüzde 20, %60 ve %100 oranında yük artışı. Ayrıca rüzgar enerjisi için sistem kontrol döngüsünü test etmek amacıyla Matlab Simulink uygulamasını kullandım ve sonuçları bu çalışmada gösterdim. Sonuç olarak bu çalışma, güneş ve rüzgar bazlı hibrit enerji sistemlerinin mevcut Nijerya elektrik şebekesine şebeke entegrasyonuyla bağlantılı zorluklar ve çözümleri ele alıyor.
Özet (Çeviri)
The increasing demand for electricity in Nigeria has prompted a strong focus on clean and sustainable energy sources, leading to a significant interest in the integration of solar and wind-based hybrid energy systems. Furthermore, this study explores the very important considerations in the system design for solar and wind-based hybrid energy systems in Nigeria. It discusses various system configurations, with a focus on grid-connected systems. It emphasizes the significance of efficient energy conversion technologies, such as photovoltaic panels and wind turbines, to maximize power generation and overall system efficiency. Various Simulations were carried out using MATLAB like evaluating the accuracy and responsiveness of the P&O MPPT method in tracking solar irradiation, the simulation used a step time of 0.1 and assumed irradiance levels ranging from 200 to 1000 W/m2. the voltage profile of the connected and unconnected Hybrid-Grid Network was analysed and compared for the 33Kv, 132kv and the 330kv, the observed line losses for the Grid network were also analysed for both the connected and un-connected Hybrid system and studying the impact of a percentage load increase of 20%, 60%, and 100% on the hybrid-grid operating at 33kV. I also used the Mat lab Simulink application to test the system control loop for the wind energy and we have shown the results in this Study. In conclusion, this study deals with the challenges and solutions connected to the grid integration of solar and wind-based hybrid energy systems into the existing Nigerian power grid.