Sayısal fiber optik iletişim sisteminin tanıtılması, tasarımı ve tekrarlayıcı mesafesinin artırılması
The introducing of digital optik communication system and the inereasing of repeater space
  1. Tez No: 83258
  2. Yazar: OSMAN AKÇAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL HAKKI ÇAVDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fiber Optik, Modal Saçılma, Chirp, Fresnel Yansıma, Rayleigh S açınımı, Fibre Optic, Modal Dispersion, Chirp, Fresnel Reflection, Rayleigh Scattering
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu yüksek lisans tezi, dünyada birçok alanda kullanılmakta olan ve Türkiye'de özellikle haberleşme alanında kullanılan fiber optik sistemlerini tanıtmak, bu çok ilginç ve haberleşme teknolojisinin hemen hemen bütün analizlerini içeren fiber optik teknolojisini irdelemek amacıyla ele alınmıştır. Fiber kablonun üretimi ve tanıtımı anlatılmış ve fiber optik sisteminin analiz edilmesini sağlayan parametreler tanıtılmıştır. Daha sonra haberleşme sisteminin istatistik analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The Introducing, Planing of Digital Fibre Optic Communication System and The Increasing of Repeater Space The aim of this master thesis is to introduce the fiber optic systems which have applications troughout the world, and especially in communication field in Turkey. The fiber optic technology including the fiber optic analysis in communication technology with every respect also has been investigated. The production of fiber cable were explained and the parameters that provide the analysis of fiber optic systems were introduced. Furthermore, the statistically analysis of communication systems was made.