Kamu diplomasisi bağlamında Türkiye'nin Balkanlardaki faaliyetleri: Arnavutluk örneği üzerine bir inceleme
Turkey's activities in the Balkans in the context of public diplomacy: Analysis on the example of Albania
  1. Tez No: 840135
  2. Yazar: AHMET FARUK HALAŞLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SİBEL TURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu Diplomasisi, Arnavutluk, Dış Politika, Türkiye, Yumuşak Güç, Public Diplomacy, Albania, Foreign Policy, Turkey, Soft Power
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Balkan Araştırma Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Balkan Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Günümüz uluslararası sisteminde klasik diplomasinin artık yerini kamu diplomasisine bırakmasıyla beraber, ülkeler bu sisteme kendilerini hazırlamışlardır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte 21.yüzyılda Kamu Diplomasisinin önemi daha da artmıştır. Ülkeler artık kendilerini ifade etmekte daha çeşitli yollara başvurmaya başlamış ve bu sebeple geleneksel diplomasinin yerine kamu diplomasisini tercih etmeye başlamışlardır. Bu bağlamda devletler ellerindeki imkânlar ölçüsünde, çeşitli kanallar aracılığıyla Kamu Diplomasisini uygulama yoluna gitmişlerdir. Dünyada olduğu gibi Türkiye de bu uygulamaları, bünyesinde barındırdığı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Türkiye Kamu Diplomasisini uygularken aynı zamanda ülkelerle ilişkilerin gelişmesini sağlamış ve bu bağlamda ikili ilişkilerin daha sağlam temeller üzerine kurulmasını amaçlamıştır. Bunlar göz önüne alındığında Kamu Diplomasisi, yeni bir kavram olmasına rağmen dünyanın dış politikadaki önemli bir noktası olmuştur. Bu çalışmada Kamu Diplomasisinin tarihsel gelişimini ve Türkiye'nin Kamu Diplomasisi kavramını uygulaması noktasında gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri ele alınacaktır. Bu bağlamda Kamu diplomasisi uygulamalarının daha net olarak anlaşılması için Arnavutluk üzerinden bir inceleme yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
With the fact that classical diplomacy has now been replaced by public diplomacy in today's international system, countries have prepared themselves for this system. With the development of technology, 21.the importance of Public Diplomacy has increased even more in the century. Countries have now begun to resort to more diverse ways of expressing themselves, and for this reason, they have begun to prefer public diplomacy over traditional diplomacy. In this context, states have taken the path of implementing Public Diplomacy through various channels to the extent of their means. As in the world, Turkey also carries out these practices through the institutions it hosts. While implementing Public Diplomacy, Turkey also ensured the development of relations with the countries and aimed to build bilateral relations on more solid foundations in this context. Given these, Public Diplomacy, despite being a new concept, has become an important point in the world's foreign policy. In this study, the historical process of Public Diplomacy and the activities that Turkey has carried out at the point of implementing the concept of Public Diplomacy will be discussed. In this context, a review will be conducted through Albania in order to better understand public diplomacy practices.