Reoriented hate speech on social media: An analysis of Instagram beauty influencers
Sosyal medyada yeniden yönlendirilen nefret söylemi: Instagram'da güzellik etkileyen kişilerin analizi
  1. Tez No: 840549
  2. Yazar: ÖYKÜ UYGAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NAZLI ÇETİN GÜNDOĞDU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Güzellik Influencerları, Linç Kültürü, Nefret Söylemi, Sosyal Medya, Beauty Influencers, Hate speech, Lynch Culture, Social Media
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya ve İletişim Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Günümüzde yeni medya teknolojileri oldukça yaygınlaşmış ve bireylerin hayatında günlük işlerini gerçekleştirdiği bir alan haline gelmiştir. Bireyler hayatlarının büyük bir alanında yeni medya teknolojilerinin yardımı ile günlük pratiklerini devam etmektedir. Yeni medya platformlarının yaygınlaşması ile bu platformlar üzerinde 'influencer'lar ortaya çıkmış ve günümüzde yeni dijital reklamları bireyler influencerlar ile görmeye başlamıştır. Bu tez içerisinde güzellik kategorisi içerisinde içerik üreten influencerların aldıkları nefret söylemleri üzerinden hayatlarını yeniden şekillendirmesi ve nefret söylemi ile olan yaşamları incelenmiştir. Bu tezin soruları“Sosyal medyada güzellik standartları üzerinden nasıl bir nefret söylemiyle karşılaşılıyor?”,“Influencer'lara yönelik nefret söyleminin doğası nedir ve nefret yorumlarından nasıl etkilenmektedirler?”. Tezin sonucunda influencerların düzenli olarak nefret söylemine maruz kalmaları ile birlikte, bu söylemlerin çoğunlukla fiziksel özellikleri ile ilgili olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca influencerların nefret söylemleri ile kendilerine özgün yöntemleri ile başa çıktıkları gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, new media technologies have become quite widespread and have become an area where individuals do their daily work in their lives. Individuals continue their daily practices with the help of new media technologies in a large area of their lives. With the spread of new media platforms, 'influencers' have emerged on these platforms and today individuals have begun to see new digital advertisements with influencers. In this thesis, influencers who produce content in the beauty category reshape their lives through the hate speech they receive, and their lives with hate speech are examined. The questions of this thesis are“What kind of hate speech is encountered on social media based on beauty standards?”,“What is the nature of hate speech against influencers and how are they affected by hate comments?”. As a result of the thesis, it has been observed that influencers are regularly exposed to hate speech, and these discourses are mostly related to their physical characteristics. In addition, it has been observed that influencers cope with hate speech with their unique methods.