Uydu alıcısı
Satellite receiver
  1. Tez No: 84242
  2. Yazar: MUSA ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDEM YAZGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: T2 Uydu Alıcı Sistemi, I C-Bus Protokolü, Son-vurgulama devresi, Satellite Receiver, I2C-Bus, De-Emphasis
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
IV ÖZET Bu çalışmada, bir uydu alıcısı teorik ve pratik açılardan incelenmiştir. Tuner, ses- görüntü devresi, kontrol devresi ve modulator bölümlerinden oluşan bir uydu alıcısında, birimler arası iletişimin seri olarak(I C-Bus) gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Böylece cihazın blok diagramından donanım tasarımına geçiş daha kolay olmuştur. Sistem 87C51 mikrokontrolcü tarafından kontrol edilmektedir. Mikrokontrolcü, sistemdeki birimleri I2C-Bus protokolü yardımıyla gönderdiği komutlarla yönetmektedir. Kullanılan tümleşik devrelerin hepsi I2C-Bus protokolünü desteklemektedir ve en güncel olanlardan seçilmişlerdir. Uydu alıcısı tamamen yazılımla yönetildiğinden sistemde değişiklikler yapmak kolay olmaktadır. Ayrıca birimler arası iletişimin seri olması baskı devrenin az yer kaplamasını sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this thesis, satellite receiver is considered from theoretical and practical point of view. In a satellite receiver system which consists of tuner, audio-video circuits, control unit and modulator, it is decided to implement communication between units in serial way (I2C-bus ). Therefore proceeding from block diagram to final schematic becomes very easy. The satellite receiver system uses 87C51 microcontroller. This microcontroller controls the system via I"C- bus. All IC s used in satellite receiver system support I C- bus and they are chosen from latest design of IC's. Since receiver system is entirely software controlled, modifications can be done very easily. In addition, using I2C- bus provides use of considerable less PCB area.