Assessing the impact of government support on food security during the COVID-19 pandemic: A comprehensive analysis
COVID-19 salgını sırasında devlet desteğı̇nı̇n gıda güvenlı̇ğı̇ üzerı̇ndekı̇ etkı̇sı̇nı̇n değerlendı̇rı̇lmesı̇: Kapsamlı bı̇r analı̇z
  1. Tez No: 843592
  2. Yazar: ZİNEB MOUTARAJJI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BELLA GULSHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: COVID-19 Pandemisi, Gıda Güvenliği, Küresel Gıda Sistemleri, Tarımsal Üretim, Tedarik Zincirleri, Savunmasız Nüfuslar, Sürdürülebilir Uygulamalar, COVID-19 Pandemic, Food Security, Global Food Systems, Agricultural Production, Supply Chains, Vulnerable Populations, Sustainable Practices
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışma, COVID-19 salgınının küresel gıda sistemleri üzerindeki etkisini ve bunun gıda güvenliği üzerindeki etkilerini incelemektedir. Araştırma, anket ve nitel veri analizini içeren karma yöntem yaklaşımıyla, krizler sırasında gıda sisteminin karşılaştığı zorluklara ilişkin içgörü kazanmayı ve gıda güvenliğini artırmaya yönelik stratejileri belirlemeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın hedefleri arasında tarımsal üretimdeki aksaklıkların değerlendirilmesi, kesintiye uğrayan tedarik zincirlerinin etkilerinin analiz edilmesi, hassas nüfuslar üzerindeki etkilerin incelenmesi, mevcut önlem ve müdahalelerin değerlendirilmesi ve uzun vadeli gıda güvenliği için yenilikçi stratejiler önerilmesi yer almaktadır. Bulgular, yerel ve bölgesel gıda sistemlerinin önemini, küçük ölçekli çiftçilerin dayanıklılığını ve toplum temelli girişimlerin gıda bulunabilirliğini sağlamadaki rolünü vurgulamaktadır. Araştırma, krizler sırasında gıda güvenliğini artırmak için hedefe yönelik müdahalelere, politika müdahalelerine ve sürdürülebilir uygulamalara duyulan ihtiyacın altını çizmektedir. Çalışmanın sonuçları, dirençli tedarik zincirleri oluşturmaya, marjinalleşmiş nüfusların hassasiyetlerini ele almaya, uyarlanabilir davranışları teşvik etmeye ve kanıta dayalı stratejileri uygulamaya kadar uzanmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines the impact of the COVID-19 pandemic on global food systems and its implications for food security. Through a mixed-methods approach, including a questionnaire and qualitative data analysis, the research aims to gain insights into the challenges faced by the food systemduring crises and identify strategies to enhance food security. The objectives of the study include assessing disruptions in agricultural production, analyzing the implications of disrupted supply chains, examining the effects on vulnerable populations, evaluating existing measures and interventions, and proposing innovative strategies for long- term food security. The findings highlight the importance of local and regional food systems, the resilience of small-scale farmers, and the role of community-basedinitiatives in ensuring food availability. The research underscores the need for targeted interventions, policy interventions, and sustainable practices to enhance food security during crises. The implicationsof the study extend to building resilient supply chains, addressing vulnerabilities of marginalized populations, promoting adaptive behaviors, and implementing evidence-based strategies.