Assessing barriers to the implementation of investment construction projects in Iraq
Uygulanmasının önündeki engellerin değerlendirilmesi yatırım inşaat projeleri Irakta
  1. Tez No: 848072
  2. Yazar: ALİ RAAFAT KHALID MOUSA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBAY BURÇİN GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yatırım yönetimi, İnşaat projeleri, Değerlendirme engelleri, Stratejik yönetim, İnşaat sektörü, Investment management, Construction projects, Assessment barriers, Strategic management, Construction industry
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Yatırım yönetiminin etkisi, inşaat organizasyonları arasında artan rekabet düzeyi ve inşaat projelerinin gerektirdiği ustalığın niteliği ve düzeyine ilişkin değişen beklentilerin bir sonucu olarak son yirmi yılda büyük ölçüde arttı. Bu nedenle son yıllarda inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların yatırımların yönetimi için komple bir sisteme ihtiyaç duydukları açıkça ortaya çıkmıştır. Performans yönetimi, şirketin süreçleri, atamaları ve görevleri için etkin stratejiler sağlayan ve sistemin tüm operasyonlarına ilişkin değerlendirmeler yapan kararlı bir kapalı döngü kontrol teknolojisidir. Bu tür sistemlere“kapalı döngü kontrolü”adı verilir. 2003 yılından bu yana Irak'ta inşaat sektörü büyük bir gelişme gösterdi ve bölgenin diğer bölge ülkeleriyle olan ticari bağlantıları da önemli ölçüde gelişti. Irak bu dönemde kapalı olduğundan kalkınma projeleri için çok fazla yatırıma ihtiyaç duyuyordu. Ayrıca Irak'ın büyük bölümünün istikrarlı olması nedeniyle yabancı inşaat şirketleri ülkeye odaklanıyor. Buna rağmen Irak hükümeti, uluslararası bilgi ve yabancı teknolojik yetenek kazanma planının bir parçası olarak yabancı yatırım şirketlerinin bölgeye dahil olmasını kolaylaştırdı. Bunun doğrudan bir sonucu olarak bölgede hem yerli hem de yabancı işletmeler için rekabet ortamı oluşmuştur. Bunun bir sonucu olarak, bölgesel ve ulusal inşaat işletmeleri sektördeki genel performanslarını artırmaya yönelik önemli adımlar atmaya motive oldu. Bölgede faaliyet gösteren inşaat firmaları için en uygun başarı önlemlerinin kabul edilmesi ve bu önlemleri kullanarak bir düzenleme önerilmesi temelinde, bu çalışmanın temel amacı yatırım inşaatının uygulanmasının önünde duran engellerin analiz edilmesi ve değerlendirilmesidir. Irak'taki projeler. Bu hedeflere, performans ölçümlerine dayalı bir çerçeve oluşturularak ulaşılacaktır. İnşaat sektöründe yatırımın önündeki yukarıda belirtilen engellere ışık tutmak amacıyla bu makale, Irak'taki inşaat sektörünün ticari ortamına ilişkin çeşitli bakış açılarını içerecek şekilde revize edildi. Bu, amaçlanan tartışma konusunun, yani yatırımın önündeki engellerin daha etkili bir şekilde iletilebilmesi amacıyla yapıldı. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren inşaat işletmeleri arasında engellerin önem derecesinin belirlenmesi amacıyla anket çalışması yapılmıştır. Anket Iraklı inşaat şirketlerine e-posta yoluyla dağıtıldı, sosyal ağlarda paylaşıldı ve her şirketin temsilcileriyle yapılan görüşmelerde bizzat dolduruldu. Bunun sonucunda, yatırım inşaatlarının uygulanmasının önündeki engellerin değerlendirilmesi sonucunda Iraklı inşaat şirketlerinin yönetimi ve performanslarına erişim amacıyla yönetim gözetim sistemi olarak kullanılabilecek bir yönetim kontrol sistemi geliştirilmiştir. Irak yönetiminde projeler. Çerçevenin oluşturulması sürecinde iki farklı çerçevenin kullanılması ve bilgiye dayalı farklı bakış açılarının eklenmesi sonucunda çalışma, alana önemli bir katkı olarak değerlendirilebilecek potansiyele sahiptir. Ayrıca yapı daha detaylı incelenerek çeşitli dönemler ve uluslar da dahil olmak üzere çeşitli bağlamlarda bir kontrol sistemi olarak kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
The impact of investment management has greatly increased over the past two decades as a result of the growing level of competition that exists between construction organizations and the shifting expectations regarding the nature and level of craftsmanship required of building projects. Because of this, in recent years it has been clear that companies that work in the construction industry require a complete system for the administration of investments. Performance management is a determined closed loop control technology that provides efficient strategies for the company's processes, assignments, and duties and performs evaluations of the entirety of the system's operations. This type of system is known as“closed loop control.”Since 2003, the building sector in Iraq has undergone a large amount of development, and the region's commercial linkages with the countries of other regions have undergone a substantial amount of advancement. Because Iraq was closed during this period, it needed a lot of investment for development projects. In addition, because major sections of Iraq are stable, foreign construction corporations have been focusing on the country. In spite of this, the Iraqi government has made it easier for foreign investment businesses to get involved in the region as part of a plan to acquire international knowledge and foreign technological ability. As a direct consequence of this, a competition environment for both domestic and foreign businesses has been established in the region. As a consequence of this, regional and national construction businesses have been motivated to make significant strides toward enhancing their overall performance within the sector. On the basis of acknowledging the most appropriate achievement measures for construction companies performing in the region and recommending an arrangement by using these measures, the primary goals of this study are to analyze and assess the obstacles that stand in the way of the implementation of investment construction projects in Iraq. These goals will be accomplished by constructing a framework that will be based on the performance measures. In order to shed light on the aforementioned impediments to investment in the construction industry, this article has been revised to include a variety of viewpoints pertaining to the commercial climate of the construction sector in Iraq. XIII This was done so that the intended topic of discussion, namely the impediments to investment, can be more effectively communicated. In addition, a questionnaire study has been conducted among the construction businesses working in the region to determine the importance degree of the barriers. The survey was distributed to Iraqi construction companies by e-mail, shared on social networks, and completed in person during meetings with representatives from each company. As a consequence of this, a management controlling system that can be utilized as a management oversight system for the purpose of managing and accessing the performance of Iraqi construction companies has been developed as a result of an assessment of the barriers to the implementation of investment construction projects in Iraq management. As a result of the employment of two distinct frameworks in the process of constructing the framework, as well as the addition of different viewpoints based on knowledge, the study has the potential to be regarded as an important addition to the area. In addition, the structure can be examined further so that it can be utilized as a control system in a variety of contexts, including various periods and nations.