The aesthetics of cigarette design and its impact on attracting Iraqi youth in the twenty-first century
Sigara tasarımının estetiği ve yirmi birinci yüzyılda Iraklı gençlerin cezbedilmesindeki etkisi
  1. Tez No: 848487
  2. Yazar: MUATAZ NIHAD MOHAMMED AL-MUHAMADAH
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERSOY YILMAZ, PROF. DR. ALADDEN KADHIM AL-IMAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri Ürünleri Tasarımı, Güzel Sanatlar, Sanat Tarihi, Industrial Design, Fine Arts, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: Sigara, Tasarım, Irak, Ambalaj, Renkler, Cigarettes, Design, Iraqi, Packaging, Colors
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Irak'ta yaygınlaşan sigara paketi kapaklarının estetik, pazarlama ve tasarım biçimleri incelendi ve Iraklı sigara içenlerin bunlardan ne ölçüde etkilendiği araştırıldı. Bu aynı zamanda Irak'taki en yaygın sigara paketi kapaklarını inceleyerek ve Irak'ın en yoğun nüfuslu şehri olan Bağdat şehrini böldükten sonra saha araştırması yaparak Iraklı sigara içenlerin tercihlerini ve tercihlerini analiz etmek için elektronik bir anket gerçekleştirerek yapıldı. yaşam durumuna göre yüksek, orta ve popüler olmak üzere üç sınıfa ayrılır. Irak'ta en yaygın sigara türleri belirlendi: Marlboro, Kent, Nano Kent, Esse, Oscar ve diğer sigaralar. Bu sigaraların kapakları, kapakta kullanılan pazarlama ve yanıltıcı ibarelerin yanı sıra, kapak tasarımında kullanılan renk ve boyutların yanı sıra kapakta yazılan yazılarda kullanılan renkler ve punto büyüklüğü açısından da analiz edildi. Ayrıca sağlık uyarısı, sigara firmasının adı ve diğer pazarlama ifadeleri arasında kapaktaki yeri, yazı büyüklüğü ve yazım rengi açısından da karşılaştırma yapıldı. Çeşitli sigara içicileri üzerinde elektronik ve saha anketi de hazırlandı; bu anket aracılığıyla onların tercihleri ve tercihleri analiz edildi ve ambalaj üzerindeki tasarımlardan, pazarlama ifadelerinden ve tatlardan ne ölçüde etkilendiler. Seçilen sigara paketlerinin ambalajlarının analiz edilmesinin sonuçları, sigara şirketlerinin sigara içenleri etkilemek ve onları sigara içmenin tehlikesi konusunda yanıltmak için birçok yöntem, yöntem ve tasarım cümleleri kullandığını gösterdi. Sigara ambalajının çekici tasarımı, genç sigara içenlerin ilgisini çekmede önemli ve güçlü bir faktördür ve genç sigara içenleri hem doğrudan hem de dolaylı olarak etkilemektedir. Bunlar ve diğer ayrıntılar önümüzdeki bölümlerde ayrıntılı olarak tartışılacaktır.
Özet (Çeviri)
Aesthetic, marketing, and design styles of cigarette pack covers spread in Iraq were studied, and the extent to which Iraqi smokers were affected by them was investigated. This was also done by studying the most prevalent cigarette package covers in Iraq and conducting an electronic questionnaire to analyze the choices and preferences of Iraqi smokers by conducting a field survey of the city of Baghdad, the most densely populated city in Iraq, after dividing it into three classes: high, middle, and popular according to the living situation. The most common types of cigarettes in Iraq were identified, which are Marlboro, Kent, Nano Kent, Esse, Oscar, and other cigarettes. The covers of these cigarettes were also analyzed in terms of the colors and dimensions used in the cover design, as well as the colors and font size used in writing on the cover, in addition to the marketing and misleading phrases used in the cover. A comparison was also made between the health warning, the name of the cigarette company, and other marketing phrases in terms of location on the cover, font size, and color used to write it. An electronic and field questionnaire was also prepared on several smokers, through which their preferences and choices were analyzed, and the extent to which they were affected by designs, marketing phrases, and flavors on the packaging. The results of analyzing the packaging of selected cigarette packs showed that cigarette companies use many methods, methods, and design phrases to attract smokers and mislead them about the danger of smoking. The attractive design of cigarette packaging is an important and powerful factor in attracting young smokers, and it has an impact on young smokers, both direct and indirect. These and other details will be discussed in detail in the coming chapters.